Dr. Oetker Budyń smak śmietankowy 40 g
\n \n \n \n \nZ pewnością pamiętasz z dzieciństwa wspaniały zapach ciepłego budyniu, który gotowała mama czy babcia. Budyń Dr. Oetkera to doskonały deser dla Twojej rodziny i świetny pomysł na smaczny podwieczorek dla dzieci. Pełny smak i aksamitna konsystencja zadowolą każdego smakosza. Budynie są także wspaniałym dodatkiem do ciast i deserów. Na ich bazie możesz przygotować lekkie torty, serniki, babeczki lub różnego rodzaju desery i naleśniki. Spróbuj wszystkie smaki! Co wyróżnia budynie Dr. Oetkera: - pełny smak - aksamitna konsystencja - idealny dodatek do ciast i deserów \n \n \nskrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromaty, 0,3% ŚMIETANKA w proszku, barwnik (ryboflawiny) \n \nAlergeny: Możliwa obecność GLUTENU. \n \n \n \n \n \n \n \nWartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł.): 100 g \n1 porcja = 142 g \n(%*) \n \n \n \n \nEnergia \n382 kJ \n542 kJ \n6% \n \n \nEnergia \n90 kcal \n128 kcal \n6% \n \n \nTłuszcz \n1,8 g \n2,5 g \n4% \n \n \nw tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone \n1,1 g \n1,5 g \n8% \n \n \nWęglowodany \n16 g \n22 g \n8% \n \n \nw tym Cukry \n9,6 g \n14 g \n16% \n \n \nBiałko \n3,0 g \n4,3 g \n9% \n \n \nSól \n0,10 g \n0,15 g \n3% \n \n \nPrzygotowany budyń można podzielić na 4 porcje. 1 porcja = około 142 g \n \n \n \n \n \n*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \nAdres producenta: \nDr. Oetker Polska Sp. z o.o. \nul. Adm. Dickmana 14/15 \n80-339 Gdańsk \n \n \n \n \nNa 0,5 l mleka \n1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki, dodając 2 łyżki (ok. 30 g) cukru. \n2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. \n3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Budyń można spożywać na ciepło lub na zimno. \n \n \nPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu. \n \n \nNazwa produktu uregulowana prawnie: Budyń w proszku. \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n