Bita śmietana Dr. Oetkera zaskoczy wszystkich wielbicieli bitej śmietany swoim wyjątkowo delikatnym smakiem i puszystością. Idealnie smakuje jako dodatek do galaretek, owoców, lodów, czy ciast, ale jest pyszna także bez żadnych dodatków. Przyrządzisz ją łatwo i szybko - wystarczy dodać mleko, zmiksować i gotowe.
Informacje z opakowania
Opis produktu
Bita śmietana deser w proszku.
Cechy produktu
Puszysta i delikatna.
Masa netto: 60 g
Deser można podzielić na 4 porcje. 1 porcja- około 65 g
Sposób przygotowania
- Do wysokiego naczynia wlej 200 ml zimnego mleka (min. 2 % tł. ) wsyp zawartość torebki i wymieszaj.
- Całość ubij mikserem lub trzepaczką do uzyskania pożądanej konsystencji.
Truskawkowa pianka
Galaretkę truskawkową Dr. Oetkera rozpuść w 500 ml gorącej wody, odstaw do lekkiego stężenia. 250 ml śmietanki 30% tł. ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj do niej Bitą Śmietanę Dr. Oetkera. Do ubitej śmietany dodaj po trochu tężejącą galaretkę, całość miksuj do połączenia składników. Deser przełóż do pucharków, wstaw go do lodówki.
Smacznego :)
Pozostałe informacje
Więcej przepisów na www.oetker.pl
Składniki
cukier, syrop glukozowy, olej roślinny palmowy całkowicie utwardzony, maltodekstryna, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym), glukoza, białka MLEKA, skrobia modyfikowana, stabilizator (fosforany potasu), aromaty.
Możliwa obecność GLUTENU.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zastosowanie informacji produktowych
Każdym produktem firma Dr. Oetker udowadnia swoje motto „Jakość przepisem na sukces”. Staramy się, aby informacje produktowe były właściwe, niemniej jednak może się zdarzyć, że skład, wartości odżywcze oraz obecność alergenów w naszych wyrobach mogą ulec zmianie. Rekomendujemy, aby każdorazowo sprawdzić etykietę produktową na fizycznym opakowaniu przed jego konsumpcją.
W przypadku pytań lub wątpliwości, prosimy o kontakt z naszym Serwisem Konsumenta.
Wartości odżywcze:
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)