Informacje z opakowania
Opis produktu
Babeczki jogurtowe z konfiturą malinową w proszku.
W środku: Nowa owocowa konfitura.
Super mocne foremki idealnie trzymają kształt babeczek.
Cechy produktu
Opakowanie zawiera:
- 325 g mieszanki do ciasta
- 80 g konfitury malinowej
- 12 szt. foremek
Z mieszanki otrzymujemy 12 szt. babeczek. 1 porcja = około 62 g
Masa netto: 405 g
Sposób przygotowania
Dodaj:
- 3 jajka
- 75 g jogurtu naturalnego
- 100 ml oleju (ok. 10 łyżek)
1. Przygotowanie foremek:
Na blasze do pieczenia ustawiforemki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C (bez termoobiegu).
2. Przygotowanie ciasta:
Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jaja, jogurt, olej i dokładnie wymieszaj rózgą lub łyżką do uzyskania gładkiej konsystencji. Połowę ciasta równomiernie rozłóż w foremkach do połowy wysokości (po ok. 1 łyżce stołowej).
3. Nakładanie konfitury:
Natnij rożek saszetki z konfiturą i wyciśnij z niej konfiturę równomiernie do każdej foremki. Na wierzch rozłóż resztę ciasta, przykrywając nim konfiturę.
4. Pieczenie:
Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura pieczenia: ok. 175°C
Czas pieczenia: ok. 17-20 min
Wystudzone babeczki możesz posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Pozostałe informacje
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce.
Inspiracji i przepisów szukaj na www.oetker.pl
Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Składniki
mąka PSZENNA, cukier, 20% konfitura malinowa (52% maliny, cukier syrop glukozowy, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca (pektyny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), naturalny aromat malinowy z innymi aromatami naturalnymi), proszek do pieczenia (skrobia PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)), glukoza, 1,2% płatki białej czekolady jogurtowej (cukier, tłuszcz kakaowy, proszek JOGURTOWY, MLEKO pełne w proszku, emulgator (fosfatydy amonu)), 0,9% proszek JOGURTOWY, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zastosowanie informacji produktowych
Każdym produktem firma Dr. Oetker udowadnia swoje motto „Jakość przepisem na sukces”. Staramy się, aby informacje produktowe były właściwe, niemniej jednak może się zdarzyć, że skład, wartości odżywcze oraz obecność alergenów w naszych wyrobach mogą ulec zmianie. Rekomendujemy, aby każdorazowo sprawdzić etykietę produktową na fizycznym opakowaniu przed jego konsumpcją.
W przypadku pytań lub wątpliwości, prosimy o kontakt z naszym Serwisem Konsumenta.