Czarne Babeczki mają pyszny, intensywnie czekoladowy smak i wilgotną konsystencję. Czarną barwę zawdzięczają dodatkowi czarnego kakao i dużej ilości kropelek czekolady.
Informacje z opakowania
Opis produktu
Babeczki czarne intensywnie czekoladowe. Z czarny kakao i kropelkami czekolady.
Cechy produktu
Z mieszanki otrzymujemy 12 babeczek. 1 porcja = około 54 g
Super mocne foremki idealnie trzymają kształt babeczek.
- Wystarczy wymieszać łyżką
- Bez barwników
- Bez oleju palmowego
- Bez syropu glukozowego
- UTZ Certified cocoa (Ten produkt wspiera odpowiedzialną uprawę kakao. Certyfikowane kakao UTZ jest uprawiane z troską o ludzi i środowisko. www.utz.org
Masa netto: 343 g
Opakowanie zawiera:
- 303 g mieszanki do ciasta
- 40 g kropelek czekolady
- 12 szt. foremek
Sposób przygotowania
Dodaj:
- 2 jajka
- 100 ml mleka (ok. 10 łyżek)
- 100 ml oleju (ok. 10 łyżek)
1. Przygotowanie foremek
Na blasze do pieczenia ustaw foremki.
Piekarnik nagrzej do temp. 175°C (bez termoobiegu).
2. Przygotowanie ciasta
Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jaja, mleko i olej. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub trzepaczką do dokładnego połączenia się składników (ok. 1 min).
3. Nakładanie ciasta
Wsyp kropelki czekoladowe do ciasta i delikatnie wymieszaj. Ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
4. Pieczenie
Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura pieczenia: ok. 175°C
Czas pieczenia: 17-18 min
Smaczenego!
Babeczki z kremem śmietankowym mascarpone
Wypróbuj przepis na krem: 250 g serka mascarpone, 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł. i 40 g cukru pudru dokładnie ubij mikserem na sztywno. Nałóż na babeczki za pomocą rękawa cukierniczego lub łyżki. Udekoruj owocami.
Pozostałe informacje
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce.
Warto wiedzieć: Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną meodą utrwalania żywności.
Składniki
mąka PSZENNA, cukier, 11% kropelki czekolady (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy,
emulgator (lecytyny słonecznikowe)), skrobia PSZENNA, 4,4% kakao o obniżonej zawartości
tłuszczu, proszek do pieczenia (mąka PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany
sodu)), glukoza, 0,7% czekolada w proszku (kakao w proszku, cukier, dekstroza), błonnik z cykorii,
aromaty (zawierają LAKTOZĘ), sól
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zastosowanie informacji produktowych
Każdym produktem firma Dr. Oetker udowadnia swoje motto „Jakość przepisem na sukces”. Staramy się, aby informacje produktowe były właściwe, niemniej jednak może się zdarzyć, że skład, wartości odżywcze oraz obecność alergenów w naszych wyrobach mogą ulec zmianie. Rekomendujemy, aby każdorazowo sprawdzić etykietę produktową na fizycznym opakowaniu przed jego konsumpcją.