Dr Gaja sól himalajska różowa, drobna, 1000 g Kamienna Niejodowana
Sól himalajska to najszlachetniejsza odmiana soli, o jasnoróżowej do ciemnoczerwonej barwie:
- spożywcza: do celów konsumpcyjnych, zamiennik tradycyjnej soli kuchennej,
- kamienna: wydobywana ręcznie z ziemi w postaci brył, bloków i kamieni,
- niejodowana: nie jest poddawana procesowi jodowania (dodawania jodu), zawiera naturalnie występujące minerały.
Jest pozyskiwana ręcznie z jaskiń ukrytych we wschodnich Himalajach, na terenie Pakistanu, gdzie miliony lat temu znajdował się ocean. Na skutek osuszenia tych terenów, rozległe złoża tego cennego surowca odłożyły się w głębi ziemi, a obecnie sól ta jest wydobywana czysta i nieprzetworzona.
Składniki:
Sól himalajska 100%.
Masa netto:
1000 g / 1 kg
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu, w temperaturze pokojowej
Kraj pochodzenia soli: Pakistan
Producent:
Propharma