Oryginalny ryż najwyższej jakości, krótko-ziarnisty z gatunku Koshihikari
Ten ryż jest:
- idealny do sushi, onigiri i innych dań Japońskich
- puszysty i lekko kleisty
- krótko-ziarnisty
- najwyższej jakości (klasa 1. premium)
Ryż jest podstawą diety w Japonii. Podobnie jak wielu ludzi w krajach zachodnich nie wyobraża sobie długiego funkcjonowania bez chleba, ogromna większość Japończyków nie wyobraża sobie dnia bez zjedzenia przynajmniej małej porcji ryżu.
Ryż Koshihikari ryż nr 1., jeden z najczęściej używanych w Japonii ryżów do sushi i cieszący się najlepszą opinią wśród Japończyków.
Termin przydatności: 30/01/2023
Wartości odżywcze w 100g produktu:
- Wartość energetyczna: 1453kJ/347kcal,
- Tłuszcz 0g,
- Węglowodany 79g,
- w tym cukry 0g,
- Białko 7g,
- Sól 0g.
Wyprodukowano w Wietnamie