Mleko 3,2 % UHT można bezpośrednio spożywać lub wykorzystywać jako dodatek do zup mlecznych, budyniów, ciast, placków, kawy, herbaty, naleśników, lodów.
Proces UHT jest sterylizacją mleka, polegającą na błyskawicznym, jednosekundowym podgrzaniu go do temperatury 135-150 °C i równie błyskawicznym ochłodzeniu do temperatury pokojowej. Cały proces trwa około 4 - 5 sekund. Taka sterylizacja zabija florę bakteryjną nie zmieniając walorów smakowych produktu.
- Wartość odżywcza: na 100 g produktu
- Wartość energetyczna: 60 kcal
- Tłuszcz: 3.2 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2 g
- Węglowodany: 4.7 g
- - w tym cukry: 4.7 g
- Błonnik: 0 g
- Białko: 3.2 g
- Sól: 0.1 G
TERMIN PRZYDATNOŚCI: 17/03/2024
oferta dotyczy 12szt mleka