CUKIER BRĄZOWY 5g 100SZT SASZETKA PORCJA
Cukier w poręcznych saszetkach jednorazowych
Cukier brązowy, to potoczna nazwa cukru trzcinowego, który otrzymuje się z rośliny nazywanej trzciną cukrową. Jego charakterystyczna barwa bierze się stąd, że nie poddaje się go rafinacji, czyli czyszczeniu, które usuwa wiele składników odżywczych. Wyjątkowo cenione właściwości cukru trzcinowego, zawdzięczamy właśnie temu, że jest on nierafinowany.Zastosowanie cukru trzcinowego, dotyczy nie tylko kuchni, ale także medycyny ludowej i ziołolecznictwa.Kulinarne zastosowanie cukru trzcinowego jest dość szerokie. Można słodzić napoje gorące, takie jak kawę czy herbatę. Można dodawać go do zimnych i ciepłych deserów. Nic nie szkodzi na przeszkodzie, by słodzić nim ciasta i ciasteczka.
opakowanie strunowe- 100szt
TERMIN PRZYDATNOŚCI: 10/2022