Kimchi, koreańska kiszona kapusta 160g - Dongwon
Oryginalne kimchi Yangban renomowanej marki Dongwon. Propozycja bez sosu rybnego.
Koreańskie kimchi z kapusty pekińskiej kiszonej w tradycyjnej mieszance aromatycznych przypraw. Znajdziemy tu ostrą paprykę chili gochugaru, dymkę pa, czosnek oraz imbir, które nadają kapuście charakterystycznego, intensywnego smaku.
Kimchi to kulinarna chluba Korei oraz jeden z niezaprzeczalnych fundamentów tamtejszej kuchni. Marynowana ostra kapustka stanowi nie tylko samodzielny przysmak, ale także składnik wielu dań, od podsmażanego ryżu, po wytrawne placuszki, rozgrzewające zupy, a nawet prozdrowotne napoje. Koreańczycy wierzą, że regularne spożywanie kimchi zapewnia im długie i zdrowe życie. Badania potwierdzają tę teorię, wskazując na niezwykłe, dobroczynne właściwości kiszonki - zawiera ona dużo błonnika, moc witamin oraz mikro- i makroelementów, a do tego stanowi źródło pożytecznych bakterii kwasu mlekowego. Wartościowe składniki wspierają zdrowie całego organizmu, regulując trawienie, wzmacniając odporność oraz wspomagając nas w walce z infekcjami.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Kraj pochodzenia: Korea Południowa
Skład:
Kapusta pekińska 73,5%, woda, dymka, chili 2,6%, sól, cukier, czosnek, imbir, wzmacniacz smaku: glutaminian sodu (E621)
Wartości odżywcze (w 100g/100ml)
- Wartość energetyczna: 126kJ/30kcal
- Węglowodany: 26g
- Tłuszcze: 1g
- *w tym cukry: 3g
- Białko: 1g
- Sól: 1,4g