Domowy wyrób serów. Wyd. 4
- Autor: Ricki Carroll
- Liczba stron: 272
- Format: 143x205
- Oprawa: Oprawa miękka
- ISBN: 978-83-7773-225-0
- Wydawnictwo: Wydawnictwo RM
- Rok wydania: 2014
Przemiana mleka w ser, to zadanie, o
które może pokusić się każdy z nas. Nawet w warunkach domowych, eksperymentując
z rodzajami mleka, czasem dojrzewania i temperaturą, można osiągnąć zaskakujące
rezultaty, które sprawią radość nie tylko nam, ale także naszym najbliższym. A
jeśli zabawa nam się spodoba, może być inspiracją do założenia dochodowego
zajęcia.
Książka zawiera prawie 100 przepisów na sery i 60 przepisów na potrawy z serem
w roli głównej. Znajdziesz w niej również wskazówki i receptury wypróbowane
przez miłośników serów, historyjki o słynnych serowarach oraz rozmaite
ciekawostki. Doświadczonym serowarom pomoże wznieść się na wyżyny tej sztuki, a
początkującym – jak pewnie stawiać pierwsze kroki.
„W tej książce znajdziecie wszystko, co początkujący serowar powinien wiedzieć,
aby już za pierwszym razem stworzyć wyśmienity ser.” San Francisco Examiner