Domowy chleb, bułki i bułeczki
Anna Wrońska
- Oprawa: miękka ze skrzydełkami
- Ilość stron: 117
- Szerokość:210. Wysokość: 230
- ISBN: 9788326806681
- Rok wydania: 2011
- Wydawnictwo:
- Stan: dobry
Znajdziecie tu 99 przepisów wybranych i opracowanych przez Annę Wrońską, redaktorkę naczelną magazynu 'Kuchnia'. Nauczycie się, jak wyhodować zakwas na chleb i jak na tym zakwasie piec. Są także - dużo łatwiejsze - receptury na pieczywo drożdżowe. Osoby uczulone i na zakwas, i na drożdże (a nie jest ich mało!) dowiedzą się, jak upiec pyszny chleb albo bułkę na sodzie oczyszczonej albo na proszku do pieczenia. Polecamy Wam tę książkę także ze względu na apetyczne zdjęcia i bardzo ładną szatę graficzną - zaprojektowała ją artystka-malarka Julita Tatyrża, kierownik artystyczna magazynu 'Kuchnia'. Mamy nadzieję, że świetnie nada się na prezent, czy to na mikołajki, czy pod choinkę.
Stan książki
Poniżej opis stanu książki ↓
DOBRY
Standardowe ślady używania mogące obejmować przede wszystkim:
- zagięcie nielicznych stron książki,
- delikatne zabrudzenia krawędzi kartek,
- niewielkie uszkodzenia okładki,
- pojedyncze zabrudzenia stron,
- żółknięcie krawędzi papieru.
W niektórych przypadkach książki opisane jako stan "dobry" mogą zawierać dedykację lub pieczątkę na pierwszej stronie, o ile nie noszą innych śladów użytkowania. Żadna z wyżej wymienionych wad o charakterze wizualnym lub mechanicznym nie wpływa na kompletną zawartość książki oraz możliwość odczytania jej pełnego tekstu.