Zakupy z naszych kont: ITALIAMO_APETITO (delikatesy) oraz ITALIAMO_CAFFE (kawy) wysyłamy w jednej paczce.
Profesjonalna firma Molino COSMA ze starego młyna w San Martino di Lupari (prowincja Padwa) operuje liniami technologicznymi gwarantującymi wysoką jakość finalnego produktu – SKOSZTUJ ORYGINAŁU!
Niniejsza aukcja dotyczy torebki włoskiej mąki z pszenicy miękkiej DPIU/COSMA Bontal Farina di grano tenero tipo „00” o wadze 1kg.
Najlepiej spożyć przed 05.04.2019.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, o wilgotności nie większej niż 15,5%.
COSMA Bontal Farina tipo „00” to mąka z ziaren pszenicy miękkiej, ze zbóż najwyższej jakości pochodzących z nasłonecznionych łanów Italii. Jako uniwersalna przeznaczona do zagniatania ciasta wyrabianego naturalnie, z własnej rozczyny (lub z niewielką ilością drożdży), sprawdza się wyśmienicie również przy wyrastaniu na zakwasie z piwa. Daje rezultaty nieporównywalne ze zwykłą mąką - to biało-złoty wsad do magicznej dzieży dla wymagających konsumentów, którzy z pasją przygotowują najtrudniejsze potrawy.
Włosi mają sprawdzone, że nadaje się do rozwałkowywania i cięcia makaronów lub pieczenia wyrobów cukierniczych, bardzo delikatnych, niemal rozpływających się w ustach.
Oferowany śródziemnomorski produkt Farina tipo „00” Ideale per tutte le preparazioni (uniwersalna) jest dietetyczny i zdrowy, niskokaloryczny (347 kcal/100g); wytwarzany w stu procentach ze zboża uprawianego we Włoszech. Proponowana mąka typu „00” z miękkiej pszenicy jest szczególnie polecana do makaronów ze stolnicy lub wypieków brytfannowych, ponieważ podczas ugniatania ciasta dobrze wchłania wodę (z natury jest suchsza), jest bardziej rozciągliwa i świetnie wyrasta w porównaniu z innymi rozczynami.
SMACZNEGO!
Produkt wykonano na zlecenie grupy kapitałowo-marketingowej MAXIDI, która przy wyborze kooperanta kieruje się sprawdzoną jakością wyrobu i rangą producenta i negocjuje ceny przystępne dla kupujących.
Spółka handlowa MAXIDI spod Verony (Belfiore) jest związana z siecią sklepów wielkopowierzchniowych „Di Piu”, do których wprowadza wybrane przez siebie produkty.
Znak Bontal („Dobrzyk”?) to nowa marka handlowa z obszaru przetwórstwa młynarskiego, wykreowana dla miłośników dobrego zboża i smacznej mąki, konfekcjonowanej na zlecenie do własnej sieci supermarketów.
W przypadku tzw. marek handlowych kierujemy się zasadą reklamowo-marketingową, że skoro towar jest podobnej jakości, to po co przepłacać?!
Młyn spod Padwy rodziny COSMA zajmuje się mieleniem ziaren od bardzo dawna (obecnie stery firmy dzierży już czwarta generacja), a większość sekretów tego zawodu poszczególni młynarze odkrywali metodą empiryczną. To dlatego właśnie – w opinii właścicieli zakładu - nowoczesna technika musi zawsze iść w parze z doświadczeniem i umiejętnością obróbki zboża. Rozległy obszar, na którym mieści się fabryka i urządzenia dla poszczególnych faz przemiału, daje pracownikom i nadzorcom możliwość kontroli procesu mielenia na każdym jego etapie, by w efekcie otrzymywać mąkę (jej sorty) stałej jakości, bez względu na porę roku.