Dobra Kaloria chrupiąca pszenica i migdały 120g
Cechy:
pożywne śniadanie lub chrupiąca przekąskawysoka zawartość: żelaza, magnezu, błonnika100% naturygotowa do spożycia
Co dobrego w pszenicy z melasą i migdałami?Magnezprzyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużeniaŻelazopomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego i transporcie tlenu w organizmiePowyższe efekty zdrowotne można osiągnąć spożywając co najmniej 30 g produktu dziennie. Znaczenie ma także zrównoważony sposób odżywiania i zdrowy tryb życia.
Skład:
ekspandowane ziarno pszenicy (74 g*), melasa buraczana (32 g*), migdały (5 g*)
*masa użyta do wytworzenia 100 g gotowego produktu
Wartość energetyczna 100 g: 1622 kJ (384 kcal), tłuszcz : 4,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,6 g, węglowodany : 71 g, w tym cukry : 21 g, błonnik : 6,6 g, białko : 12 g, sól : 0,03 g, żelazo : 7,0 mg (50% RWS), magnez : 200 mg (53% RWS),
RWS - referencyjna wartość spożycia
Zalecenia dla alergików
Migdały - ZawieraPszenica - Zawiera
Przygotowanie i stosowanie:
Gotowa do spożycia:- dodaj do jogurtu, mleka lub napoju roślinnego,- dodaj do naleśników, ciasta oraz innych dań,- możesz również chrupać prosto z paczki
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym miejscu szczelnie zamknięte.
Opakowanie: 120 g