Wychodząc naprzeciw klientom korzystającym z obu naszych kont – ITALIAMO_CAFFE (kawy) oraz ITALIAMO_APETITO (delikatesy) – uprzejmie informujemy, że będziemy je stopniowo łączyć, by docelowo pozostawić niniejsze.
Per qualsiasi informazione in italiano non tardate a contattarci: 792 288 411; italiamo@onet.eu
Kawy z Italii są jak ich różnorakie wina i lokalne specjały oraz rodzinne receptury kulinarne. Tylko oparte o tradycje włoskie prażalnie są interesujące dla prawdziwych smakoszy tego trunku.
Niniejsza aukcja dotyczy 1 saszetki kawy mielonej w hermetycznych torebeczkach Bristot Espresso o wadze 7g każda, firmowo opakowanych.
Najlepiej spożyć przed: 06.2021 r.
Drobno zmielona kawa jest sprasowana w krążki o średnicy 42 mm pokryte bibułą filtrującą.
BRISTOT ESPRESSO – to mieszanka cenionych ziaren prażonych wg najlepszej starej włoskiej tradycji, by osiągnąć autentyczne espresso. Mielone starannie w taki sposób, by można je było stosować w każdym typie urządzeń kolbowych przystosowanych do saszetek. W 2006 roku kawa ta otrzymała złoty medal na International Coffee Tasting. Sprasowana mieszanka w saszetkach (cialde/pads/E.S.E. - Easy Serving Espresso) jest doskonała dla każdego, kto także w domu (lub biurze) chce cieszyć się filiżanką bardzo dobrej kawy, na wzór tej podawanej w renomowanych barach. Pojedyncze saszetki są konfekcjonowane próżniowo, by długo zachowywały świeżość, słodki smak, delikatny aromat i stabilną jakość zgodną z pierwowzorem opuszczającym prażalnię.
BRISTOT to marka przyjęta od nazwiska rodziny, która otwarła swoją małą, rodzinną prażalnię ziaren już w 1919 roku. Należy do konsorcjum Procaffe, które jednoczy jeszcze 4 inne znaki fabryczno-handlowe, stare i nowe (Deorsola,1920; Breda,1921; koffe&koffe – kawy rozpuszczalne i TESTA ROSSA - franchising), przez co obecna jest w ponad 40 krajach na całym świecie. Dziś palarnia mieszcząca się w Belluno (północne Włochy) to zakład w pełni skomputeryzowany, wykorzystujący innowacyjny system produkcji, pozwalający na stałe udoskonalanie technologicznej obsługi, stosujący precyzyjną kontrolę jakości, mobilny w stosunku do wymagań różnorakiej klienteli: prywatnej i restauracyjnej.