Do kiełbasy białej - mieszanka ziół i przypraw
Do kiełbasy białej - mieszanka ziół i przypraw Doskonała kompozycja aromatycznych ziół i przypraw podkreślająca walory smakowe i zapachowe. Składniki na 4 kg białej kiełbasy: • 3 kg łopatki • 0,5 kg wołowiny • 0,5 kg boczku lub słoniny • ok. 500 ml zimnej wody • jelita wieprzowe • 3 ząbki czosnku • ok. 80 g soli • 20 g mieszanki ziół i przypraw do białej kiełbasy. Przepis: Mięso pokrój na kawałki, jednocześnie oddzielając części chude od tłustych. Tłuste kawałki zmiel przez sito o mniejszych oczkach (4 mm), a chude przez sito o grubszych oczkach (8 mm). Po dodaniu przypraw, mieszaj mięso dodając zimną wodę (ok. 0,5 L). Wszystkie składniki muszą się idealnie ze sobą połączyć, masa musi mieć konsystencję spójną i kleistą. Przy użyciu nadziewarki napełnij jelita masą mięsną. Tak przygotowaną surową kiełbasę parz w wodzie o temperaturze 75-80°C przez 25-30 min. Więcej przepisów znajdziesz na: www.browin.pl/przepisnik Składniki: majeranek, pieprz czarny, gałka muszkatołowa. Masa netto: 20 g Nie zawiera soli, substancji konserwujących i glutaminianu sodu.
EAN : 5908277700171
Waga : 0,0300