Divella Lasagne 109 - włoski makaron lazania 500 g
O firmie Divella
Firma DIVELLA zajmuje się produkcją makaronów pszenicy durum od ponad 130 lat.
Jej założycielem jest Francesco Divella, który rozpoczął produkcję w 1890 roku, kiedy zbudowano pierwszy młyn w Rutigliano (Bari) – małej wiosce w środku doliny Apulia.
Dzisiaj F.Divella S.p.A. produkuje około 150 tysięcy ton makaronu rocznie, co stanowi udział 8% na rynku włoskim i około 35 tysięcy ton przeznaczonych na rynek zagraniczny.
Włoski makaron lazania z pszenicy durum.
W kształcie szerokich i długich płaskich płatów, o dość cienkim przekroju.
Idealny do przekładania sosów.
- Data przydatności: 11/2024
- Waga netto: 500g
- Model: 5342
Skład: mąka z pszenicy durum, woda.
Wartość odżywcza w 100g: Energia: 1508 kJ / 355 kcal, Tłuszcze: 1,7g, w tym kwasy tłuszczowe: 0,9g, Węglowodany: 72g, w tym cukry: 3,9g, Białko: 13g, Sól: 0,004g.