Rzadko spotykane połączenie słodyczy charakterystycznej dla dojrzałych, bordowych wiśni oraz słodko-gorzkiej nuty migdałowej. Doskonałe towarzystwo dla wysokogórskiej herbaty cejlońskiej.
Wokół herbaty | Cejlon kojarzy nam się dzisiaj przede wszystkim z najlepszą herbatą na świecie. Jednak krzewy herbaciane nigdy tam dziko nie rosły! Wyspa słynęła przez wieki przede wszystkim z cynamonu i pieprzu, a w XIX wieku specjalnością wyspy stała się uprawa kawy. Pod koniec wieku nastąpiła jednak „zmiana warty“. Krzewy kawowe zaatakowała i doszczętnie zniszczyła zaraza, a zrozpaczeni, bliscy bankructwa plantatorzy postanowili wykorzystać plantacje pod uprawę nieznanej tu wcześniej herbaty. Rezultat przerósł wszelkie oczekiwania. Gorące słońce, łagodny wiatr i duże różnice wysokości okazały się idealne dla uprawy najlepszej na świecie herbaty. Dziś Sri Lanka jest jednym z największych jej eksporterów.