Tytuł: Dieta podczas chemioterapii
Autorzy: Mike Herbert, Joseph Dispenza
Wydawnictwo: Vivante
Stan techniczny: bardzo dobry, książka nosi normalne ślady użytkowania i przechowywania na półce. Stan jak na zdjęciu.
Opis wydawcy:
To zdumiewające, że 20-40 procent pacjentów chorych na raka umiera z przyczyn związanych ze złym odżywianiem się, a nie z powodu samej choroby, zaś u 80 procent pacjentów rozwija się jakaś forma klinicznego niedożywienia. Państwowy Instytut Onkologii
Co powinien jeść pacjent poddawany chemioterapii?
Czy dieta może wpływać na przebieg terapii?
Chemioterapia stosowana u osób chorych na raka nie tylko osłabia organizm i jego odporność, ale może także powodować utratę apetytu lub jadłowstręt. Dlatego tak istotny podczas leczenia jest sposób odżywiania pacjenta, zbilansowana, pełnowartościowa i wzmacniająca dieta dostosowana do zmian zachodzących w jego apetycie i wrażliwości kubków smakowych.
Książka Mike’a Herberta to świetnie napisany przewodnik po diecie dla pacjentów poddanych chemioterapii. Autor porusza w niej kwestie dotyczące m.in.:: zachowania siły i poprawy tolerancji organizmu na chemioterapię i jej skutki uboczne; wzmocnienia odporności, obniżenia ryzyka infekcji i przyspieszenia regeneracji; zmiany sposobu myślenia o chorobie i rozwijania pozytywnego nastawienia do terapii; wyboru najskuteczniejszego programu żywienia.
W publikacji znalazły się także proste do zastosowania instrukcje detoksykujących kąpieli, przepisy na dania, które dodają sił i wspomagają gojenie od wewnątrz oraz program żywienia i suplementacji diety, który przyspiesza regenerację ciała.
.
.
Uwaga! W przypadku listu nierejestrowanego odpowiedzialność za dostarczenie zakupionego produktu przez Pocztę Polską leży po twojej stronie.
Kupując więcej przedmiotów z mojej oferty koszty dostarczenia paczki będą ustalane indywidualnie. Poczekaj z dokonaniem zapłaty na kontakt mailowy.