Dieta odkwaszająca 391815
RM
Zmęczenie, osłabienie mięśni i kości, bóle głowy, obniżony nastrój, problemy ze snem, kłopoty trawienne to tylko niektóre z objawów zaburzenia równowagi kwasowo-zasadowej, a także efektów stosowania źle zbilansowanej diety.
Dzięki naturalnym procesom zachodzącym w organizmie pH naszego ciała jest utrzymywane na stabilnym poziomie. Czasem dochodzi jednak do sytuacji, gdy równowaga kwasowo-zasadowa zostaje zachwiana. Nieprawidłowa dieta może wpływać na pogorszenie funkcji organizmu, a także skutkować większym ryzykiem poważnych chorób.
Jak zatem zadbać o właściwe pH naszego organizmu? Które produkty działają kwasotwórczo? Jak komponować posiłki, by proporcje poszczególnych składników były prawidłowe? Czy to prawda, że kwaśne produkty wcale nie są zakwaszające?
W książce znajdziesz wszystkie niezbędne informacje dotyczące diety odkwaszającej oraz prozdrowotnego stylu żywienia, a także przepisy na łatwe w przygotowaniu, smaczne i zdrowe potrawy, dzięki którym zadbasz o równowagę kwasowo-zasadą swojego ciała.
Katarzyna Kozłowska absolwentka studiów na kierunku dietetyka i pasjonatka zdrowej kuchni. Od lat zajmuje się zdrowym odżywianiem i edukacją żywieniową. Szczególnie interesuje się wpływem diety na urodę i dobre samopoczucie.
ean 9788381513449
- ISBN: 9788381513449
- Autor: Katarzyna Kozłowska
- Wydawnictwo/Producent: RM
- Strony: 212
- Format: 235x165 mm
- Oprawa: broszurowa
- Rok wydania: 2020
Cena za jedną sztuke .
- ISBN: 9788381513449
- Autor: Katarzyna Kozłowska
- Wydawnictwo/Producent: RM
- Strony: 212
- Format: 235x165 mm
- Oprawa: broszurowa
- Rok wydania: 2020