PROFI-LIBRIS MARCIN BADOCHA
tel. 609 733 659
na allegro od 2006 roku
ponad 20 000 udanych transakcji
DIETA DR BUDWIG + DIETA OLEJOWO-BIAŁKOWA
ZESTAW 2 KSIĄŻEK
DIETA DR BUDWIG
OLEJ LNIANY JAKO SKUTECZNY ŚRODEK PRZECIWDZIAŁANIU ARTRETYZMOWI, ZAWAŁOWI SERCA, NOWOTWOROM I INNYM CHOROBOM
Dr Raymont Hilu
- Wydawnictwo: D2Invest, 2013
- Oprawa: miękka
- Stron: 104
- Stan: NOWA
Cena detaliczna 29 zł
Zapraszamy do lektury książki dr Raymonda Hilu „Dieta dr Budwig”, pierwszej w Polsce dotyczącej rewolucyjnej diety dr Johanny Budwig.
W publikacji znajdziecie Państwo porady jak skutecznie przeciwdziałać artretyzmowi, zawałowi serca i nowotworom dzięki olejowi lnianemu. Autor zawarł w książce szereg cennych wskazówek do stosowania diety oraz wykorzystania jej atutów w życiu codziennym. „Dieta dr Budwig” to pozycja, która powinna znaleźć się w każdej rodzinnej biblioteczce.
Dr Johanna Budwig (1908 - 2003) - była farmaceutką. doktoryzowała się z chemii i fizyki. Studiowała medycynę i uzyskała uprawnienia do leczenia ludzi. Pracowała jako konsultant dla Federalnego Instytutu Badań nad Tłuszczami (Niemcy). Uznana za jeden z największych autorytetów na świecie w dziedzinie tłuszczów. Jej metoda leczenia wykazała 90% skuteczności w leczeniu nowotworów i innych chorób cywilizacyjnych w 2200 udokumentowanych przypadkach.
Proponowane przez nią żywienie i zasady higieny mają rozległe oddziaływania zdrowotne są skuteczne w chorobach nowotworowych oraz w przypadku ok. 50 różnych innych jednostkach chorobowych.
Na stronach książki, tych dwoje wybitnych specjalistów, daje czytelnikowi wskazówki, jak postępować aby odzyskać zdrowie w przypadku nowotworów i innych chorób cywilizacyjnych. Autorzy stwierdzają, że nowotwór może się szybko cofnąć a człowiek zostać całkowicie wyleczonym. Przekazują wiedzę pozwalającą tego dokonać w bardzo prosty sposób. Niech ta prostota nie spowoduje podważenia skuteczności samej metody i w efekcie jej odrzucenia.
Dr Raymond Hilu - kształcił się w dziedzinie medycyny i chirurgii na University of Beirut. Specjalizował się w zakresie Medycyny Komórkowej (Kalifornia, USA), CRA Contact Reflex Analysis w Anglii, Implantów Embrionalnych w Austrii (jest tylko 50 specjalistów na świecie w tej dziedzinie). Diety i Odżywiania w Anglii i Kwasów Tłuszczowych w Niemczech. Jest pionierem w zakresie medycyny integratywnej w Hiszpanii. Należy do grupy naukowców prowadzących badania nad metabolizmem w Bradford Research Institute (Meksyk). Delegat grupy Malzoni na Hiszpanię w zakresie Radiochirurgii Stereotaktycznej. Jest też dyrektorem jedynego w Hiszpanii centrum Hipertermii Onkologicznej. Opracował m.in. metody leczenia boreliozy i fibro-mialgii. Jest członkiem Międzynarodowego instytutu Terapii Cyto-biologicznej z siedzibą w Niemczech i Stowarzyszenia Anti-Aging w Szwajcarii. Intelektualny dziedzic dokonań dr Joahnny Budwig i jedyny lekarz, którego gruntownie przeszkoliła. Przez 6 lat byf profesorem Anatomii i Fizjologii w hiszpańskiej Maladze. Prowadzi klinikę w Barcelonie.
DIETA OLEJOWO BIAŁKOWA WEDŁUG DR JOHANNY BUDWIG
Armin Grunewald
- Wydawnictwo: Pax, 2013
- Oprawa: miękka
- Stron: 206
- Stan: NOWA
Cena detaliczna 33,60 zł
O dr Budwig i tłuszczach omega-3 słyszał chyba każdy. Badania niemieckiej biochemik nad kwasami tłuszczowymi i olejem lnianym znalazły zastosowanie w leczeniu takich chorób, jak nowotwory, choroba Alzheimera, miażdżyca, alergia, dermatozy, depresja. Dieta dr Budwig polega na dostarczeniu organizmowi pokarmów bogatych w tłuszcze omega-3, węglowodany złożone, błonnik i antyoksydanty.
W książce, której autorem jest jej synowiec – znany niemiecki lekarz specjalizujący się w terapii holistycznej, czytelnicy znajdą wiele praktycznych przepisów i porad służących przyrządzaniu w własnym zakresie potraw zgodnych z wytycznymi tej diety.
SPIS TREŚCI:
Słowo wstępu - dr med. Armin Grunewald
Oryginalne źródło. Dieta olejowo-białkowa dr Budwig
Nasiona lnu, olej i omega-3
Badacz o dalekosiężnym spojrzeniu
Dr Armin Grunewald. Wywiad
Pytania do eksperta kulinarnego Carstena Kin-
dermanna
Sześć reguł zachowania świeżości produktów dla
jeszcze lepszego smaku
Start do dobrego zdrowia
Dni przygotowań
Przepisy. Olejowo-białkowe przysmaki
Tłuszcz spożywczy „Ołeolux”
01eolux
Soki naturalne lub świeżo wyciskane
Przyrządzanie soków naturalnych
Sok pomarańczowo-truskawkowy
Sok ananasowo-pomarańczowy
Sok bananowo-malinowy
Sok grapefruitowo-brzoskwiniowy
Sok jabłkowo-marchwiowy
Krem z twarogu i oleju lnianego czyli podstawa diety
olejowo-białkowej . . ■
Krem twarogowy
Muesli budwigowe na śniadanie
Przepis na twaróg z olejem lnianym podawanym
jako muesli na śniadania
Krem twarogowy z jeżynami i wanilią
Krem twarogowy z truskawkami
Krem twarogowy z jagodami i orzechami
Krem twarogowy z malinami
Krem twarogowy z czarnymi porzeczkami
Krem twarogowy z czerwonymi porzeczkami . . .
Krem twarogowy z truskawkami i wanilią
Krem twarogowy z agrestem i wanilią
Krem twarogowy z czarnymi jagodami i orzechami włoskimi
Krem twarogowy z naturalnymi sokami
Krem twarogowy z rokitnikiem
Krem twarogowy z brzoskwiniami, wersja 1 . . .
Krem twarogowy z brzoskwiniami, wersja 2 . . .
Krem twarogowyzananasem i imbirem
Dip z twarogu i oleju lnianego - przepis bazowy .
Przepis na dipy z twarogu i oleju lnianego
Pasta twarogowa do smarowania chleba
Twaróg z kminkiem
Krem twarogowo-olejowy z parmezanem
Krem twarogowo-olejowy z ziołami
Krem twarogowo-olejowy z czosnkiem, pikantny .
Chutney z twarogu i oleju lnianego
Chutney - mieszanka podstawowa (1)
Chutney - mieszanka podstawowa (2)
Chutney z kminkiem
Chutney z natką pietruszki
Chutney z papryką i cebulą
Chutney z cebulą i śledziem
Chutney z chrzanem
Sos chrzanowy
Sos pomidorowy z papryką lub bez papryki . . .
Ketchup z pomidorów
Sos ziołowy
Sos ogórkowo-musztardowy
Sos z curry
Dresingi
Sos winegret
Dresing pomidorowy z bazylią
Sos z octem malinowym
Dip cytrynowy
Dresing musztardowo-ziemniaczany
Sos sojowy do sałatek
Dresing jabłkowo-miodowy
Dip bananowy
Sałatki
Czerwony burak z chrzanem
Sałatka ogórkowa, pikantna
Sałatka ogórkowa
Sałatka pomidorowa (1)
Sałatka pomidorowa (2)
Sałatka pomidorowa z selerem naciowym
Sałatka pomidorowa z miętą
Sałatka z cykorii z dodatkiem rzeżuchy lub rukoli
Sałatka cebulowa z fasolką szparagową
Surówka z marchwi
Sałatka z fasolki szparagowej
Sałatka z gotowanej marchwi
Półmisek z sałatkami i surówkami
Różne kombinacje, dipy i dresingi
Sałatka z pora a la Kinderinann
Sałatka z białej kapusty, na surowo
Sałatka ziołowa
Sałatka z białej kapusty
Sałatka z fenkułu i grapefruita
Sałatka cebulowa jako dodatek
Sałatka z czerwonych buraków i jabłka
Sałatka z mniszka
Sałatka szparagowa z dipem ogórkowym
Awokado napełnione dipem pełnoziarnistym . . . Awokado z pomarańczą i orzeszkami pinii ....
Zupy
Bulion warzywny. Przepis bazowy
Zupa ziemniaczana
Zupa z fasoli lub grochu
Kluseczki z siemienia lnianego jako wkładka do
zupy
Zupa z soczewicy
Zupa pomarańczowo-pomidorowa
Zupa z dyni „Hokkaido”
Soczewica i seler naciowy w bulionie warzywnym .
Zboża
Kaszka gryczana. Przepis bazowy
Gryka na sypko
Kasza gryczana, pikantna
Zupa gryczana
Kapuśniak z podsmażoną gryką
Ryż z pomidorami
Zupa rumuńska
Naleśniki orkiszowe z dipem bananowym i curry . Naleśniki z soczewicy i gryki z kremem daktylowym Naleśniki z kapusty włoskiej z dipem paprykowym . Spaghetti a la Diabolo
Farfalle z kremowym pesto
Rigatoni z sosem z kurek i pietruszki
Kluski pełnoziarniste z serem pleśniowym
Warzywa
Szparagi z dipem
Brukselka (1) z majerankiem
Brukselka (2) z sosem sojowym
Topinambur (słonecznik bulwiasty) piure lub pieczony
Czerwony burak z gruszką i migdałami
Karczochy z dipem twarogowo-olejowym
Jarzynka ze szpinaku (1)
Jarzynka ze szpinaku (2)
Skorzonera
Kapusta kwaszona. Przepis bazowy
Kapusta kwaszona z papryką szegedyńską
Jarzynka z pora
Fasolka szparagowa
' Jarmuż
Jarzynka z fenkułu
Jarzynka z białej kapusty
Piure z zielonego groszku
Potrawa z grzybów
Jarzynka z czerwonej kapusty z jabłkiem
Biała fasola z papryką
Jarzynka z dyni z pestkami dyni i gorgonzolą . . Smażona brukiew w sosie sojowym
Ziemniaki
Ziemniaki z mlekiem kokosowym
Zapiekanka z karczocha i ziemniaków
Ziemniaki z czosnkiem
Ziemniaczany ratatuj
Desery
Wezuwiusz z Linufitu
Galaretka zabajone
Linovita w płaszczu owocowym
Krem olejowo-twarogowy z nadzieniem z rokitnika
Uczta z owocami kaki
Linovita w winnej galaretce
Sangria z owocami na bazie szampana i pomarańczy
Lody
Lodowe wariacje
Papaja nadziewana kremem z limoną
Kompot z surowego jabłka i miodu z kłosowca .
Mus jabłkowy, na surowo
Deser z czerwonych owoców i gryki
Pełnoziarnisty ryż na mleku
Miodowy creme brulee - „Mały grzeszek” . . . . Sos owocowy - klasyczny przepis dr Johanny
Budwig
Bananowy zastrzyk energii
Podziękowanie
Oryginalne oleje
Ważna wskazówka