DIET-FOOD Shirataki DIET RICE
Masa produktu netto - 200g (makaron)
Masa produktu brutto - 370g (makaron + zalewa)
Głównym składnikiem Diet Rice jest Glukomannan konnyak - rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
Makaron konjac:
- to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny w wodzie błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez pszenicy i glutenu,
- produkt 100% pochodzenia roślinnego
- może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez około rok
- certyfikowany przez JAS (Japanesse Agricultural Standard)
- jest przezroczysty, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw
- jest szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy
Składniki: konjac glucomannan, woda, wodorotlenek wapnia
Sposób przygotowania: Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie, szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.
Masa netto: 200 g (masa netto po odcieku)
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
wartość energetyczna 33kj / 8kcal
węglowodany: 0.5 g
cukier: 0 g
białko: 0 g
tłuszcz: 0 g
błonnik: 4.5 g
Kraj pochodzenia: Chiny