Diet-Food
Bio Makaron Gryczany Soba
250g
Makarony gryczane to nowa seria ekologicznych, bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan. Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę! Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów, są pyszne podawane w azjatyckiej zupie warzywnej lub smażone z warzywami.
W czym różni się makaron BIO makaron gryczany – SOBA od tradycyjnych makaronów jajecznych?
Makaron SOBA nie zawiera w swoim składzie jaj oraz mąki pszennej. Jego skład jest naturalny i prosty tylko dwa składniki organiczna gryka oraz woda. Jest bezglutenowy i nie zawiera w swoim składzie soi.
Czy osoby na diecie wegańskiej mogą spożywać ten makaron?
Naturalnie, linia tych wyśmienitych produktów została stworzona typowo dla ludzi stosujących diety wegańskie i wegetariańskie, jednocześnie nie zapominając o świetnym zastosowaniu tego makaronu dla ludzi, którzy borykają się z problemami nieprzyswajania glutenu.
Kraj Pochodzenia: Chiny
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W jaki sposób mogę spożywać BIO makaron gryczany – SOBA?
Włóż makaron do zimnej wody i podgrzej do wrzenia, następnie zmniejsz moc i gotuj przez 4-5 minut. Odcedź makaron w durszlaku, a następnie opłucz go zimną wodą.
SKŁAD I INFORMACJA ALERGICZNA
Składniki:
- organiczna gryka
- woda
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.
_______________________________________________________
Wartości odżywcze w 100 g:
wartość energetyczna / 1549 kJ / 370 kcal
tłuszcz / 3 g
w tym nasycone / 0,5 g
węglowodany / 72 g
w tym cukry / 3 g
błonnik / 3 g
białko / 13 g
sól / 0 g
_______________________________________________________
Masa netto: 250g
Producent: MIPAMA, E.Z. Szafarz sp.j.
Opakowanie: 250g