Głównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak - rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyak Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
W czym różni się makaron Bio Shirataki Konjac od tradycyjnych makaronów jajecznych?
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez pszenicy i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy. Atutem tego makaronu to pochodzenie składników, tylko i wyłącznie z certyfikowanych i kontrolowanych plantacji i dostawców.
W jaki sposób mogę spożywać makaron Bio Shirataki Konjac?
Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie, szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.
Czy osoby na diecie wegańskiej mogą spożywać ten makaron?
Naturalnie, linia tych wyśmienitych produktów została stworzona typowo dla ludzi stosujących diety wegańskie i wegetariańskie jednocześnie nie zapominając o świetnym zastosowaniu tego makaronu dla ludzi którzy borykają się z problemami nie przyswajania glutenu. Polecamy również jego spożycie przy stosowanej diecie ketogenicznej.
Dawkowanie
Wypłucz pod ciepłą wodą. Gotuj lub smaż 2-3min. Dodaj bezpośrednio do potrawy
Tabela Składu
Opakowanie: 100g
Porcja: ---
Ilość porcji w opakowaniu: ---
Konsystencja: Makaron
SKŁADNIKI:
Białko
- Zawartość w porcji: <0,1g
Błonnik
- Zawartość w porcji: 2,6g
Tłuszcz
- Zawartość w porcji: <0,1g
Wartość energetyczna
- Zawartość w porcji: 30kJ / 7kcal
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- Zawartość w porcji: <0,1g
Węglowodany
- Zawartość w porcji: <0,2g
w tym cukry
- Zawartość w porcji: <0,1g
Pozostałe składniki
Tłuszcz: w tym nasycone; węglowodany: w tym cukry; błonnik, białko, sól, Woda oczyszczona (96,6%); Organiczna mąka z rośliny Konjac (3,4%).
O producencie