Diamant Cukier trzcinowy nierafinowany Dark Muscovado 500 g
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 10 sztuk.
Cukier trzcinowy powstaje z trzciny cukrowej. Wyciśnięty z niej sok jest oczyszczany, a następnie poddawany krystalizacji. Cukier Muscovado jest grubszy i bardziej lepki od innych cukrów trzcinowych, ma także bardziej intensywny, ciemnobrązowy kolor i wyczuwalny smak melisy.
Dzięki swoim wyjątkowym cechom, cukier Muscovado jest doskonały do wypieku ciemnych ciast i czekoladowych sosów, a także do przygotowywania marynat i słodko-kwaśnych potraw. Dodany do kawy, nadaje jej słodkiego, karmelowego smaku. Szczelny woreczek, w którym został umieszczony, chroni go przed przed wilgocią i wysypywaniem.
Składniki:
cukier trzcinowy nierafinowany.
Wartości odżywcze:
w 100 g:
wartość energetyczna: 1573 kJ/370 kcal, tłuszcz: 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g, węglowodany: 94,5 g, w tym cukry: 92 g, białko: 0,5 g, sól: 0,21 g.
Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć. Przechowywać w temperaturze otoczenia.
Kraj pochodzenia:
Mauritius
Dane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o., ul. Mickiewicza 35, 60-959 Poznań