PASTIFICIO G. DI MARTINO MACCHERONCINI AL PETTINE MAKARON WŁOSKI W 100% Z WŁOSKIEJ PSZENICY 500g
Makaron pochodzi z Gragnano IGP (Chronione oznaczenie geograficzne (ChOG) to jeden z systemów jakości w Unii Europejskiej, który określa produkt spożywczy pochodzący z określonego miejsca, regionu lub kraju, posiadający szczególną jakość, renomę lub inne cechy charakterystyczne, które można zasadniczo przypisać jego pochodzeniu geograficznemu, a przynajmniej jeden z etapów produkcji, przetwarzania lub przygotowania odbywa się na określonym obszarze geograficznym)
Specjalny format, który przekształca w suchy makaron z pszenicy durum makaron jajeczny pochodzący z Emilii, przygotowywany niegdyś poprzez nawijanie małego kwadratu makaronu na patyk, a następnie przekładanie go przez grzebień krosna tkackiego, od którego wziął swoją nazwę.
Linia Regionali, której częścią jest ten format, nawiązuje do tych starożytnych gestów, naśladując zręczną sprawność manualną, która nadaje jej szczególny kształt. Dzięki swojej niezwykłej intensywności, w trakcie gryzienia ten format uwalnia cały smak naszej 100% włoskiej pszenicy.
Gdy raz się go skosztuje, trudno nie ulec jego dobroci ponownie.
Spróbuj z: Sosy na bazie mięsa lub sera.
Ugotuj je w ten sposób: ugotuj je al dente w dużej ilości osolonej wody, a następnie wymieszaj z sosem.
Czas gotowania: 10 min
Skład: semolina z PSZENICY durum 100% włoska
Średnie wartości odżywcze na 100g:
Energia 1502 kJ / 354 kcal
Tłuszcze 1,3g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,3g
Węglowodany 70g w tym cukry 3,3g
Błonnik 3,3g
Białko 14g
Sól <0,01g
Waga: 500g