Oferujemy destylator Torpeda 30L z Biowinu typu pot - still na garnku z solidnym, z podwójnym dnem z jednym odstojnikiem i kolumną
100% stal kwaśna (nierdzewka). Garnek posiada 2 uchwyty i 5 klamer.
Sprzęt dedykowany do różnej maści tematów koniakowych, winiaków, śliwowic, grappy, calvadosu. Brak refluksu i dwa odstojniki zapewnią przeniesienie do chłodzenia dużej części treści koniakowej, ze specyficznym smakiem, zapachem i aromatem. Dwa termometry, w szczególności elektroniczny na szczycie kolumny, pozwolą nam obserwować i kontrolować proces w zasadzie do ostatniej minuty.
Destylator TORPEDA to profesjonalny destylator z dwuczęściową kolumną z zimnymi palcami.
Na dole kolumny umieszczona jest podpora z siatki, która zapobiegnie wysypaniu się wypełnienia (do dokupienia osobno, np. ceramiczne pierścienie Raschiga, szklane rurki, sprężynki pryzmatyczne nierdzewne bądź miedziane).
Sprzęt wykonany i zaprojektowany dla klientów ceniących sobie jakość finalnego produktu.
Wymiary:
Wysokość sprzętu mierzona od podstawy garnka do górnej części termometru: ~~ 91 cm
Wysokość garnka: ~~ 37 cm
ZESTAW ZAWIERA:
1. Szybkowar - nierdzewny pojemnik 30 L z pięcioma klamrami zatrzaskowymi.
2. Aparat destylacyjny (kolumna 60cm z 4 zimnymi palcami, odstojnik z zaworem kulowym, chłodnica).
3. Termometr analogowy do pokrywy pojemnika.
4. Termometr elektroniczny na szczyt kolumny z baterią.
5. Wąż igielitowy do doprowadzania wody do chłodnicy oraz do zimnych palców, z szybkozłączką
6. Wąż silikonowy do odprowadzania destylatu.
7. Taśmę teflonową do uszczelniania połączeń gwintowanych.
8. Wygodną i dokładną instrukcję obsługi w kilku językach, w tym oczywiście po polsku.
Źródło ciepła: kuchenka elektryczna, ceramiczna, gazowa, spirala, indukcja.