DESKA DO GRILLOWANIA 387x165x6 MM, 1 SZTUKA
IDEALNE DO GRILLOWANIA RYB RÓWNIEŻ W PIEKARNIKU ELEKTRYCZNYM
REWELACYJNA ALTERNATYWA POŁĄCZENIE WĘDZENIA I GRILLA
Chcesz w oryginalny sposób zaprezentować grillowaną potrawę? Nadać jej wyjątkowy aromat i smak? Wypróbuj grillowanie na desce drewnianej - CZERWONY CEDR
Deski mogą zawierać pęknięcia, dziury po sękach lub inne deformacje. Jednak nadal są bezpieczne dla żywności i nie wpłyną na smak. Na zdjęciu są zaprezentowane różne rodzaje faktury drewna.
Deska położona na grillu powinna się lekko tlić, bo wtedy uwalnia odpowiedni aromat. Nie DOPUŚĆ do tego, by deska się zapaliła.
Deskę, należy namoczyć w wodzie przed użyciem przez ok. 2-3 godziny, wytrzeć do sucha, położyć potrawę i postawić na grillu.
Metoda ta polega na wędzeniu, więc temperatura nie może być zbyt wysoka.
NIE DOPUŚCIĆ DO ZAPALENIA DESKI!
Można używać 2-3 razy
Producent: LANDMANN
Materiał: czerwony cedr