DESKA DO GRILLOWANIA 400x146x6 MM, 1 SZTUKA
IDEALNE DO GRILLOWANIA RYB
Chcesz w oryginalny sposób zaprezentować grillowaną potrawę? Nadać jej wyjątkowy aromat i smak? Wypróbuj grillowanie na desce drewnianej - SZWEDZKA OLCHA
Deski mogą zawierać pęknięcia, dziury po sękach lub inne deformacje. Jednak nadal są bezpieczne dla żywności i nie wpłyną na smak.
Deska położona na grillu powinna się lekko tlić, bo wtedy uwalnia odpowiedni aromat. Nie DOPUŚĆ do tego, by deska się zapaliła.
Deskę, należy namoczyć w wodzie przed użyciem przez ok. 2-3 godziny, wytrzeć do sucha, położyć potrawę i postawić na grillu.
Metoda ta polega na wędzeniu, więc temperatura nie może być zbyt wysoka.
NIE DOPUŚCIĆ DO ZAPALENIA DESKI!
Można używać 2-3 razy
Producent: LANDMANN
Materiał: szwedzka olcha
Wymiar deski: 400 x 140 x 6 mm