Deser włoski Panna cotta 1L 1 kg.
DESSERT PANNA COTTA - typowy włoski deser "panna cotta"
Wspaniały, włoski deser. Najczęściej serwuje się go z dodatkiem świeżych owoców lub musu owocowego. Panna Cotta jest niezwykle prosta do zrobienia i pyszna. Posłodzona śmietanka i mleko, dzięki żelatynie zamieniają się w delikatną, puszystą piankę, a ziarenka i laska wanilii nadają jej niesamowity aromat i smak.
Opakowanie może różnić się, w zależności od partii produkcji.
Sposób przygotowania:
- wyciągnąć produkt z opakowania i podgrzać w mikrofalówce na maksymalnej mocy lub na ogniu aż do momentu całkowitego rozpuszczenia produktu, nie doprowadzając do zagotowania.
- przelać do foremek i ochłodzić w lodówce przez 1-2 godzin przed podaniem
Kraj produkcji : Włochy
Składniki: woda, tłuszcze roślinne nieuwodornione (palma), cukier, mleko odtłuszczone w proszku, żelatyna, stabilizator (E407), emulgator (E472b), środki aromatyzujące.