DESER PANNA COTTA (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g - AMYLON
AMYLON (budynie, galaretki,kisiele,cukry, skrobie
SKŁADNIKI
suszona serwatka (z mleka)*, suszony syrop glukozowy*, skrobia kukurydziana*, substancja zagęszczająca: agar*, mielona wanilia* (1%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1) Sypką mieszankę (40 g) wsypać do 200–250 ml śmietany, dodać 1 łyżkę (20 g) cukru trzcinowego i zmiksować.
2) 200 ml mleka doprowadzić do wrzenia, dolać przygotowaną uprzednio mieszankę ze śmietaną i gotować ok. 1 minutę.
3) Rozlać do miseczek opłukanych zimną wodą i pozostawić do zgęstnienia (ok. 2 godziny).
4) Przed podaniem deser polać sosem czekoladowym lub owocowym, można także udekorować owocami lub miętą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 244 kJ / 58 kcal
Tłuszcz: 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 10 g
w tym cukry: 6,0 g
Białko: 3,0 g
Sól: 0,07 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać jaja.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Masa netto: 40
- Jednostka podstawowa: szt
- Termin przydatności (liczba dni): 60
- Kod CN: 21069092