Demi Glace - skoncentrowany sos pieczeniowy - Kurczak - 180 g - Sekrety Szefa Kuchni
Gotowa baza do sosów pieczeniowych aromatyzowanych (np. tymiankowy, rozmarynowy, truflowy, z zielonym pieprzem).
DEMI GLACE to naturalnie redukowany wywar z warzyw i kości. W ciągu 36 godzin wolnego gotowania składników najlepszej jakości uzyskujemy bogaty w smak i aromat wywar, stanowiący idealną bazę i dodatek do sosów, gulaszu i wielu innych dań.
Wszechstronne możliwości zastosowania sprawiają, że na pewno stanie się nieodłącznym produktem w każdej nowoczesnej i zdrowej kuchni.
100 g produktu uzyskano z 250 g mięsa z kurczaka.
Nie wymaga użycia mąki. Idealny dodatek do dań pieczonych i smażonych.
Jedyny taki produkt na rynku używany przez topowych kucharzy w Polsce. Nieodłączny element kuchni na każdym wydarzeniu kulinarnym.
Demi Glace to także doskonała baza do sosów bez dodatku konserwantów i soli. Świetnie wypełni też potrawy jako dressing.
Możemy go przyprawić na swój sposób wedle uznania. Doskonale sprawdzi się jako soczysty dodatek do pieczeni.
Składniki: woda, wywar z kurczaka, warzywa (marchew, cebula,por, seler, pietruszka).
Masa netto: 180 g
Produkt polski w 100% naturalny. Produkt bezglutenowy. Bez dodatku konserwantów i wzmacniaczy smaku. Bez dodatku soli i cukru.
Wyprodukowany w sposób tradycyjny, bez użycia enzymów. Naturalne zagęszczenie poprzez metodę powolnego odparowania bulionu lub wywaru.
Twarzą marki "Sekrety Szefa Kuchni" jest polski ekspert kulinarny Dominik Moskalenko, który współpracował między innymi z wybitnym kucharzem i restauratorem, Wojciechem Modestem Amaro.
Co wyróżnia skoncentrowany wywar DEMI GLACE:
- Baza do budowania wykwintnych smaków.
- Wzbogaca warzywne i mięsne potrawy pełnym głębokim smakiem umami (mięsnym smakiem).
- Bardzo wysoka zawartość białka
- Wysoka zawartość naturalnych kolagenów
- Znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju zup i sosów
- Doskonały do przygotowania bazy do duszenia mięsa
- Idealna baza do ciemnych sosów
- Idealny dodatek do dań pieczonych, smażonych i gotowanych
- Nie wymaga użycia mąki
- Produkt cieszący się uznaniem najlepszych szefów kuchni w Polsce.
- Nieodłączny element kuchni na każdym wydarzeniu kulinarnym.
- Bardzo istotny jest fakt, że produkt jest bez dodatku soli i nadaje się do dalszej redukcji.
- Prosty w przygotowaniu: wystarczy podgrzać, doprawić według uznania i gotowe.
Pamiętaj, unikaj sosów zagęszczonych syntetycznie. Wykorzystuj tylko naturalne ekologiczne sosy pieczeniowe.