Ozorki cielęce to delikatne i miękkie mięso, podkreślone wyrazistym sosem chrzanowym.
Ozorki wchodzą w skład potraw klasycznych kuchni polskiej.
Sposób podania: najlepiej smakują z puree ziemniaczanym lub gotowanymi ziemniakami wraz z dodatkiem buraczków. Danie wystarczy podrzać i jest gotowe do spożycia.
- Masa netto 500g
- Przydatność do spożycia min 3 miesiące od daty zakupu
- Nie zawiera konserwantów ani wzmacniaczy smaku
- Porcja dla 2 osób
Składniki: ozory cielęce, śmietana 30% (śmietanka, stabilizator: karagen), chrzan tarty (korzeń chrzanu (75%), cukier, cytryna (8%), woda, olej rzepakowy, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), marchew, pietruszka korzeń, seler, cebula, mąka pszenna, smalec (tłuszcz wieprzowy 100%), czosnek, cukier, sól, pieprz, przyprawy.
Danie zawiera gluten oraz laktozę.
Doświadczenie i pasja!
Nasze dania to efekt wieloletniego doświadczenia zdobytego w prowadzeniu profesjonalnej kuchni restauracyjnej. Nasz zespół tworzą ludzie, dla których gotowanie to życiowa pasja.
Połączenie obu tych aspektów gwarantuje wyśmienity smak naszych produktów.
Najświeższe składniki!
Nasze dania gotujemy tylko i wyłącznie na składnikach wysokiej jakości, które codziennie są dostarczane przez lokalnych dostawców. Nie zaopatrujemy się w marketach po najniższych cenach. Każdy wie jakiej jakości są to produkty.
U nas składniki są starannie selekcjonowane aby finalny produkt miał najwyższą jakość!