DELECTA KARPATKA CZEKOLADOWA 300G
Najlepiej spożyć przed: 11.2022r
Karpatka czekoladowa
DOBRZE ZNANA KARPATKA teraz w zupełnie nowej odsłonie CZEKOLADOWEJ
Karpatka czekoladowa to produkt z linii ciast do samodzielnego wypieku w domu, w nowoczesnym wydaniu. Kompozycja popularnego ciasta ptysiowego o nowym, głębokim czekoladowym smaku ( z dodatkiem belgijskiej czekolady), przełożonym kremem waniliowym.
Najwyższej jakości składniki nadają ciastu wyjątkowy wygląd delikatnie chrupiącego i charakterystycznie pofałdowanego ciasta.
Gwarancja udanego wypieku, bo to prosta, szybka i elegancka formuła przygotowania ciasta oraz duża porcja wypieku (duża tortownica i ok. 1 kg gotowego ciasta). Nie trzeba wielu umiejętności kulinarnych, aby nam się ciasto udało.
Karpatka czekoladowa to produkt o kompletnym składzie (2 saszetki: do przygotowania ciasta czekoladowego oraz mieszanka do przygotowania kremu na bazie śmietanki kremówki). Wystarczy dodać tylko jaja, tłuszcz, mleko i śmietankę 30-36 % tł.
Karpatka czekoladowa to produkt: BEZ BARWNIKÓW, OLEJU PALMOWEGO I SYROPU GLUKOZOWEGO.
Składniki:
Ciasto: mąka pszenna, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 10 %, czekolada 2 % (cukier, miazga kakaowa, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu); proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu), Mieszanka do masy śmietanowej: cukier, skrobia modyfikowana ziemniaczana, żelatyna, aromat
Alergeny: Produkt może zawierać jaja, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Zdjęcie poglądowe - Oprawa graficzna opakowania może być zmieniona przez producenta w zależności od serii produktu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przygotuj:
Do ciasta: 250 ml wody (ok. 1 szklanki), 125 g margaryny, 4–5 jaj (w zależności od wielkości)
Do masy śmietanowej: 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł.
Do dekoracji: 1 łyżkę cukru pudru
Sposób Przygotowania:
- Zagotuj wodę z tłuszczem, dodaj zawartość torebki z ciastem. Podgrzewaj na małym ogniu (ok. 1 min.), energicznie rozcierając masę. Wystudź.
- Nastaw piekarnik na temp. 220°C (bez termoobiegu).
- Do chłodnej masy wbijaj kolejno jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 5 min.
- Ciasto podziel na dwie części. Każdą z nich rozprowadź cienką warstwą w tortownicy o śr. 28 cm lub na blasze o wymiarach 25x30 cm (wysmarowanych tłuszczem i wysypanych mąką).
- Wstaw do nagrzanego to temp. 220°C piekarnika i piecz 25-30 min (każde ciasto piecz oddzielnie).
- Po upieczeniu wystudź ciasto.
- Do wysokiego naczynia wlej dobrze schłodzoną śmietanę i ubijaj mikserem do uzyskania sztywnej konsystencji.
- Dodaj zawartość opakowania z mieszanką do masy śmietanowej i jeszcze chwilę miksuj.
- Na dolną warstwę ciasta wyłóż przygotowaną masę śmietanową, przykryj górną warstwą ciasta.
- Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny do schłodzenia.
- Przed podaniem ciasto udekoruj cukrem pudrem.