Dekrystalizator do miodu.
Spirala dekrystalizacyjna ⌀ 30 cm
Dobry produkt. Łatwy w użyciu.
Dekrystalizator został stworzony do delikatnego roztopienia skrystalizowanego miodu w odstojnikach lub wiadrach.
Parametry
- Temperatura grzania do 45 °C
- 230 V / 75 W
- Średnica spisali ok. 30 cm,
- Wysokość ok. 75 cm,
- Zanurzenie ok. 61 cm,
- Waga ok. 1,04 kg.
Sposób użycia
Umieść spiralę dekrystalizacyjną na skrystalizowanym miodzie. W celu uniknięcia ewentualnych wypadków elektrycznych, wtyczkę należy podłączyć wyłącznie do gniazdek z uziemieniem. Gdy miód zacznie nabierać płynnej konsystencji, dekrystalizator zanurzeniowy zacznie opadać. Gdy spirala dekrystalizatora osiągnie dno, konieczne jest wyciągnięcie wtyczki z gniazda. W przeciwnym wypadku może dojść do przegrzania miodu. Czas trwania procesu zależy od ilości i stanu skrystalizowanego miodu.
Zalety
- Nie przegrzewa miodu. Ustawiona odpowiednia do dekrystalizacji, stabilna temperatura grzałki sprawia, że miód nie może zostać przegrzany. Droższe spirale z regulacją temperatury powyżej 45°C mogą przegrzać miód, przy nieprawidłowym ustawieniu.
- Rozsądna cena. Po co płacić ponad 1000 zł za spiralę z czujnikiem temperatury ponad 45°C, jeżeli nie będziesz go używać?
Zastanów się!
Zapraszam do zakupu :)
Zwróć uwagę
Żeby dekrystalizacja przebiegała sprawnie, spirala grzewcza powinna być dobrze dopasowana do średnicy pojemnika, z zachowaniem delikatnych odstępów od ścianek (około 1 - 4 cm). Jeżeli spirala będzie dużo mniejsza od średnicy odstojnika (wiadra) - to dekrystalizacja będzie trwała bardzo długo i nie równomiernie. Zmierz najwęższą część swojego odstojnika (wiadra) i dobierz spiralę o odpowiedniej średnice.