Przed zakupem prosze dzwonit TEL- EMAIL-ivtkmjd@gmail.comOD PON. DO NEDZ. W GODZ. OD 9.00- 22.00.
SERDECZNIE ZAPRASZAMY!!!
Krystalizacja miodu jest naturalnym procesem, świadczącym o naturalności i jakości miodu; Jakość miodu tylko się poprawia, miód staje się bardziej nasycony.
Szybkość krystalizacji miodu zależy od ilościowej zawartości glukozy i fruktozy w miodzie. Im więcej glukozy - tym szybciej miód siedzi.
Krystalizowany (przewiercony) miód może być dekrystalizowany, tj. ponownie zrobić płyn.
Proces podgrzewania miodu do temperatury + 40 ° C nazywany jest rozpuszczaniem, stąd nazwa grzejników miodu - dekrystalizatorów.
Ten dekrystalizator jest przeznaczony do podgrzewania miodu w beczce o pojemności do 200 litrów.
W stanie rozłożonym - 187x88 cm.
● Po złożeniu - 62x88 cm.
● Moc ~ 270 watów.
● Sieć - 220 V.
● Maksymalna temperatura ogrzewania wynosi 60 ° C.
Elektryczne ogrzewanie zbiorników za pomocą nagrzewnicy powierzchniowej polega na bezpośrednim przekazywaniu ciepła z powierzchni grzewczych dekrystalizatora do nagrzanego pojemnika (i surowca wewnątrz niego). Miód Dekristallizatsiya z miękką grzałką występuje w jednolitym i bezpiecznym dla produktu trybie. Odkrystalizator ma ciągłą powierzchnię grzewczą, która zapewnia równomierne ogrzewanie i brak miejscowego przegrzania. Takie łagodne ocieplenie sprzyja zachowaniu wszystkich użytecznych i smakowych właściwości miodu.
Zewnętrzna strona dekrystalizatora miodu jest izolowana termicznie. Zapewnia to ekonomiczną wydajność dekrystalizatora i kierunek przepływu ciepła do pojemnika z miodem.
Dekrystalizator działa z sieci 220V.
Oprócz bezpośredniego oznaczenia rozpuszczania miodu, dekrystalizację można stosować do suszenia grzybów, owoców, ziół, nasion, mokrych butów itp.
Użycie dekrystalizatora jest bardzo proste: nakłada się go na beczkę (metalowy, plastikowy) i podłącza się do prądu na czas całkowitego rozpuszczenia się miodu. Jest bardzo praktyczny ponieważ aby rozpuścić miód, nie potrzeba wyjmować go z pojemnika w którym się znajduje. Urządzenie nagrzewa się do temperatury + 60°C, co powoduje, że miód się nie przegrzeje zachowując swoje cenne i użyteczne właściwości. Obwód dekrystalizatora można regulować ściągaczem, który znajduje się z boku tak aby przylegał do pojemnika.