Zalety dehorning: 1. Jest dobry do zarządzania, szczególnie w przypadku wypasu bydła. W pewnym stopniu zapewnić bezpieczeństwo posiadaczy. 2. Dehorned cielę lub jagnięcina będzie potrzebować małego obszaru do karmienia, co jest ważnym środkiem zarządzania w celu zwiększenia gęstości krów mlecznych. 3. Okorowane cielę lub jagnięcina będą potulne i zwiększą korzyści gospodarcze rolników. Jeśli cielę lub jagnięcina z róg, będą one uszkodzić siebie, co prowadzi do utraty apetytu, zmniejszenie produkcji mleka. Kiedy robić dehorning? Odpowiedni dla bydła dziecięcego i owiec w wieku 15-70 dni.
Wczesny dehorn jest mniej szkodliwy dla operacji, mniej krwawienia i zmniejsza ryzyko infekcji do minimum. Metoda dehorning? 1. Podgrzewanie dehorner 10-15 minut, a następnie wyjmij zasilanie. 2. Dwie osoby odkładają łydki, aby nie ruszać się głowy. 3. Najpierw znajdź obszar wybrzuszenia kątowego w kształcie fasoli i użyj podgrzanego dehornera delikatnie poruszającego się po klaksonie, aż obszar części ma strup i kolor zmiany korzenia rogu (około 3 do 5 sekund) 4. W dniach po operacji należy zwrócić uwagę na ochronę działu operacji, aby uniknąć mechanicznego tarcia skóry. Jeśli skóra zostanie dotknięta, użyj elektrocautery, aby zatrzymać krwawienie ponownie.
Materiał: korpus pistoletu ze stali nierdzewnej, doskonała miedziana głowica Długość: 33cm Nadaje się do: 15-70 dni jagnięciny cielęcej Zasilanie: 220v Moc: 500W Dobra przewodność, izolowany uchwyt, lekki i trwały, bezkrew i produkt usuwający rogi