Zestawy AGD do zabudowy De Dietrich składający się z: piekarnika model DOP8360BB i płyty DPI7602BM z kolekcji COAL BLACK - w magazynie importera.
Możliwość wystawienia aukcji w opcji Kup Teraz w super cenie jako aukcja dedykowana!!!
Możliwość stworzenia Zestawu z dowolnych produktów DE DIETRICH.
Przy zakupie dowolnego produktu marki De Dietrich super niespodzianka.
Wszelkie informacje u sprzedawcy.
Zestawy AGD do zabudowy De Dietrich składający się z: piekarnika model DOP8360BB i płyty DPI7602BM z kolekcji COAL BLACK:
Marka De Dietrich w 1977r wynalazła i wyprodukowała pierwszy w Europie piekarnik do zabudowy oraz opatentowała swój wynalazek.W 1982r wyprodukowanie pierwszego piekarnika z czyszczeniem pirolitycznym.W 1997 wynalezienie i wyprodukowanie pierwszego w Europie urządzenie do gotowania wykorzystujące parę wodną!!!W 2004 wynalezienie i opatentowanie gotowania w Niskiej Temperaturze
PŁYTA INDUKCYJNO - GAZOWA 65 CM DPI7602BM ABSOLUTE BLACK
2 niezależne pola indukcyjne:
lewe pole 16 cm / 2 000 W
prawe pole 21 cm / 3 000 W
Automatyczne wykrywanie naczyń
15 stopni ustawienia mocy
2 x Booster / 2 x Timer
2 programowalne poziomy mocy
Całkowita moc elektryczna 3200 W
2 palniki gazowe: lewy palnik o dużej mocy 3100 W
prawy palnik o średniej mocy 1500 W
Całkowita moc gazu 4600 W
Całkowite 10—punktowe zabezpieczenie ze wskaźnikiem ciepła resztkowego oraz głównym wyłącznikiem stref indukcyjnych płyty
Funkcja Clean Lock (dotyczy części indukcyjnej)
Szer. 56 cm Wys. 6.4 cm Głęb. 49 cm
Intuicyjny panel dotykowy z dużym,kolorowym 4-o calowym,białym wyświetlaczem LED typu Gourmet z menu w języku polskim.
Tryb „Chef”
Funkcja „CHEF” - ekskluzywna, opatentowana przez De Dietrich funkcja przygotowywania potraw w trybie w pełni automatycznym. Unikalny „Perfect Sensor” w piekarniku monitoruje proces gotowania, wykrywa poziom wilgotności potrawy i automatycznie dostosowuje wszystkie parametry gotowania w czasie rzeczywistym, zapewniając w ten sposób doskonałe gotowanie. Możesz wybierać spośród 15 różnych przepisów.
Gotowanie w niskiej temperaturze: 10 dań
Największy szacunek dla tradycji kulinarnej.Gotowanie w niskiej temperaturze to delikatny i równomierny sposób gotowania w temperaturach poniżej 100 ° C. Ta metoda gotowania jest wysoko ceniona przez najlepszych szefów kuchni na świecie, którzy na co dzień praktykują gotowanie tego rodzaju mięsa w swoich najlepszych restauracjach. Przy długotrwałej metodzie gotowania wszystkie soki i witaminy zostają zachowane w mięsie. W programie można również zrobić jogurt. Możesz wybierać spośród 10 różnych programów gotowania w niskiej temperaturze. Program jest bardzo łatwy w obsłudze. Wybierz przepis o odpowiednim stopniu dojrzałości, a piekarnik przygotuje potrawę zgodnie z Twoim życzeniem.
Piekarnik wielofunkcyjny Plus
Dzięki pojemności 73 litrów ten piekarnik może zrobić wszystko na trzech poziomach pieczenia. Wśród 11 bardzo charakterystycznych funkcji oferowanych przez urządzenie wielofunkcyjne Plus znajduje się tryb „Chleb”, który umożliwia nakrycie stołu miękkim, złocistym i chrupiącym chlebem, kiedy tylko zechcesz
Książka kucharska - czasami trudno jest dobrać odpowiednią temperaturę i czas gotowania nowego jedzenia. W tym miejscu przydaje się książka kucharska De Dietricha, która sprawia, że gotowanie nawet najbardziej złożonego jedzenia jest dziecinnie proste. Książka kucharska umożliwia wybór spośród do 50 różnych wstępnie zaprogramowanych przepisów. Gwarantuje to wysoką jakość gotowania! Po wybraniu przepisu należy wprowadzić wagę potrawy, a piekarnik wybierze odpowiedni tryb pieczenia, idealną temperaturę i czas pieczenia.
Funkcja suszenia
Ten proces suszenia pozwala na suszenie aromatycznych ziół, owoców i warzyw w doskonale kontrolowanej temperaturze od 60 ° C do 80 ° C. Zapobiegając rozwojowi bakterii, pozwala na przechowywanie produktów przez kilka miesięcy i używanie ich w dowolnym momencie.
Miękkie zamykanie drzwi
Ten opatentowany system, dostępny wyłącznie w De Dietrich, umożliwia delikatne zamykanie drzwiczek piekarnika. Najwyższy komfort miękkiego zamknięcia.
Tryb czyszczenia pirolizy
Ten piekarnik wielofunkcyjny Plus jest wyposażony w 3 funkcje pirolityczne do usług czyszczenia na miarę. Dodatek turbiny do pirolizy zapewnia równomierną cyrkulację powietrza w całej komorze, gwarantując optymalne czyszczenie. Dzięki funkcji Pyro-Turbo piekarnik nie działa przez 2 godziny w porównaniu do 1 godziny 30 w trybie Pyro Eco.
Teleskopowy system szynowy
System prowadnic umożliwia bardzo łatwe wsuwanie i wyjmowanie rusztów i naczyń do piekarnika.
Zoptymalizowana pojemność 73 litrów i wyjątkowa wydajność energetyczna
Ta przestronna komora ułatwia przygotowywanie dużych lub szerokich potraw dzięki sześciu różnym poziomom, które można łatwo zidentyfikować po bokach piekarnika, dzięki czemu można postępować zgodnie z jego zaleceniami i umieścić naczynie na idealnej wysokości.
Multifunkcyjny piekarnik pirolityczny DOP8360BB COAL BLACK z intuicyjnym panelem dotykowym typu Epicurien White on Black z wyświetlaczem LED oraz z menu w języku polskim w klasie energetycznej A+
Wykonanie: szkło z czarnym panelem i uchwytem wykonanym z czarnej ,karbowanej stali.
Komora piekarnika największa na rynku europejskim o pojemności 73 litry
6 poziomów pieczenia
Rewelacyjny system auto domykania się drzwiczek piekarnika SOFT CLOSE
Zimne drzwi z czterema łatwymi do demontażu szybami ze specjalnego szkła do pirolizy
Technologia PYROCONTROL® Plus:Konieczność wykonania pyrolizy jest dyskretnie sygnalizowana przez piekarnik na jego wyświetlaczu. Funkcja Pyrocontrol® pozwala na jeszcze więcej, oferując automatyczne czyszczenie pirolityczne w zależności od stopnia zabrudzenia piekarnika.3 tryby automatyczne czyszczenia pirolitycznego + PyroExpress 59 min.
System prowadnic teleskopowych na jednym poziomie + drabinki boczne na 4 poziomach
MULTIFUNKCJA - TRYB MIESZANY I TERMOOBIEG Z GRZAŁKĄ KOŁOWĄ-łączy trzy źródła ciepła: grzałkę dolną i górną oraz grzałkę kołową, powiązaną z wentylatorem. Technika ta, zapewniająca udane wypieki z wilgotnego ciasta, jest także synonimem oszczędności energii. Wzrost temperatury jest tu bowiem superszybki, co pozwala ominąć etap wstępnego podgrzewania. Termoobieg z grzałką kołową to jedyny sposób pieczenia, pozwalający na zachowanie delikatnej struktury białego mięsa, zapachu i smaku dań przygotowywanych w folii aluminiowej oraz na równoczesne przyrządzanie trzech różnych potraw na trzech poziomach, przy zachowaniu aromatu każdego z nich. System zapewnia doskonałe, równomierne rozłożenie ciepła we wnętrzu piekarnika.
11 sposobów pieczenia wielofunkcyjnego wykorzystującego termoobieg.
Funkcje dodatkowe :rozmrażanie ,podtrzymywanie temperatury potraw,suszenie
FUNKCJA PIECZENIA CHLEBA:-SEKRET MISTRZÓW PIEKARSTWA-Chleb… Złożony z prostych składników, które, odkąd ludzkość pamięta, nie uległy prawie żadnej zmianie. Jest elementem naszego dziedzictwa kulinarnego. Chcąc każdego dnia podać domownikom miękki, przyrumieniony i chrupiący chleb, należy połączyć swoje doświadczenie kulinarne z technologią marki De Dietrich, oferującą specjalnie w tym celu zaprojektowany tryb Wypiek Chleba.
FUNKCJE SPECJALNE:
SYSTEM INTELIGENTNEGO GOTOWANIA -CHEF- ZLOGARYTMOWANE PRZEPISY FRANCUSKIEGO SZEFA KUCHNI PIERRE GAGNAIRE POSIADAJĄCEGO 4 GWIAZDKI MICHELIN BĘDĄCEGO AMBASADOREM MARKI DE DIETRICH W EUROPIE- 6 DAŃ PRZYRZĄDZANYCH CAŁKOWICIE AUTOMATYCZNIE.
Marka De Dietrich wyposażyła programatory swoich piekarników w system CHEF-dzięki elektronicznemu czujnikowi,umieszczonemu wewnątrz piekarnika i analizującemu potrawę, piekarnik automatycznie ustala wielkość potrawy, sposób jej przyrządzania, temperaturę i odpowiednio czas pieczenia.Wystarczy wybrać potrawę i po prostu włączyć piekarnik.
Przygotowywanie potraw w niskiej temperaturze-genialny patent marki De Dietrich-10 w pełni automatycznych przepisów.
Wielcy kucharze zgodnie twierdzą, że niska temperatura jest warunkiem perfekcyjnego przyrządzania mięs i ryb. W najlepszych restauracjach, gdzie konieczne jest uzyskanie niezrównanej delikatności na przykład udźca jagnięcego bądź aksamitnej dorady o odpowiedniej konsystencji, jest wręcz obowiązkowa. Piekarnik marki,reprezentujący awangardę technologii, dysponuje wszelkimi rozwiązaniami, wymaganymi w świecie wielkiej kuchni. Takie,opanowane do perfekcji, łagodne pieczenie w temperaturze nieprzekraczającej 100 °C, za każdym razem pozwala uzyskać najlepszy rezultat. Korzystanie z tej funkcji jest niezwykle proste. Wystarczy wybrać danie – jagnięcinę wypieczoną na różowo lub mocno, pieczeń cielęcą, pieczeń wołową krwistą lub dobrze wypieczoną, pieczeń wieprzową, drób, rybę przyrządzaną w całości bądź jogurt, a piekarnik automatycznie wykona czynność pieczenia.
Książka kucharska posiadająca 15 programów automatycznych :-wystarczy wybrać odpowiadające nam danie i określić wagę potrawy. Wówczas piekarnik automatycznie dobierze sposób przyrządzania, idealną temperaturę oraz konieczny czas pieczenia – co do minuty. Dobrze mieć pod ręką prawdziwego znawcę sztuki kulinarnej...
GRILL-STOPIEŃ WYPIECZENIA I ZŁOCISTA BARWA BEZ ZARZUTU-niektóre przepisy, na pozór całkiem łatwe, wymagają w rzeczywistości dużej wprawy.Regulacja mocy grilla w skali od 1 do 4 pozwala zawsze osiągnąć zamierzony cel kulinarny.Zmienny grill z 4 stopniami mocy, 3 tryby automat.
NOWA FUNKCJA-suszenie ziół, grzybów, owoców i warzyw nigdy nie było tak łatwe, Wystarczy włączyć odpowiednią funkcję a piekarnik samoczynnie w delikatny i perfekcyjny sposób wysuszy żywność umieszczoną wewnątrz piekarnika. Nadaje się również do przygotowania nieprzetworzonej żywności (RAWFOODS).
Akcesoria:2 stalowe ruszty i głęboka brytfanna
Wymiary do montażu (WxSzxG):585 x 560 x 550 mm
DE DIETRICH - LUKSUSOWE AGD. De Dietrich to marka z ponad 300-letnią historią, która oferuje bogaty asortyment najwyższej jakości urządzeń AGD – płyt grzewczych, piekarników, okapów, lodówek i zmywarek. Wszystkie modele łączą w sobie niepowtarzalną stylistykę oraz innowacyjną technologię.
300 LAT TRADYCJI W EUROPIE-KRÓTKI RYS HISTORYCZNY:
DE DIETRICH PRZYGODA Z MOTORYZACJĄ
Prawdziwy zwrot w karierze marki nastąpił w 1897. Baron Eugène De Dietrich kupił patent i wyprodukował samochód. Wygrał nim pierwszy poważny międzynarodowy wyścig odbywający się na trasie Paryż – Amsterdam, a następnie przebył drogę ponad 3 000 km z Paryża do Sankt Petersburga. Branża samochodowa na tyle go wciągnęła, że w 1902 roku powstał pierwszy luksusowy samochód -BUGATTI,który został zaprojektowany przez markę DE DIETRICH.
Jednakże w roku 1907 Baron Eugène postanowił porzucić motoryzację i całkowicie poświęcić się branży AGD.
110 LAT TRADYCJI GOTOWANIA NA KUCHNIACH MARKI DE DIETRICH!!!!Marka De Dietrich stworzyła i wyprodukowała na rynek pierwsze na świecie urządzenie indukcyjne w 1984r i opatentowała je oraz wynalazła i opatentowała czyszczenie pirolityczne oraz gotowanie na parze!!!
Blisko 40 lat po zaprezentowaniu pierwszej kuchni zintegrowanej, De Dietrich odkrył ją na nowo w roku 2007 otrzymując nagrodę Prix Janus de l’industrie za piekarnik Color Martix z uchylnym panelem. Stworzył nową kolekcję, która wpisała się w wartości życia: wolności, spokoju, rozwoju osobistego. W dniu dzisiejszym dewiza Barona Jean de Dietrich:
„nie dla siebie samego, lecz dla innych” nadal ilustruje ponadczasowe założenia, aby nie tylko proponować przedmioty piękne, posiadające wewnętrzny blask perfekcji, lecz również być twórcą, inicjatorem nowej sztuki życia. I ta właśnie idea charakteryzuje działalność De Dietrich od powstania, aż do dnia dzisiejszego.
POZOSTAŁE TECHNOLOGIE I PATENTY MARKI DE DIETRICH:
1977– pierwsze projekty piekarników elektrycznych i wynalezienie i opatentowanie piekarnika do zabudowy!!!
1982 – pierwszy na rynku piekarnik pirolityczny,
1997 – rozwój piekarników z „zimnymi drzwiami”,
1997– wynalezienie i wyprodukowanie pierwszego w Europie urządzenie do gotowania wykorzystujące parę wodną.
1999 – największe na rynku pole indukcji (28 cm),
2000 – opatentowanie technologii Eolyse i Pirocontrol,
2001 – zmywarka do naczyń z technologią ICS I wyświetlaczem,
2001 – pole grzejne indukcyjne Boost o największej na rynku mocy (3600 W),,
2003 – pierwsza na rynku płyta gazowa DIVA ze sterowaniem sensorowym,
2003 – pierwsza na rynku płyta indukcyjna z funkcją programowania – Start Control,
2004 – funkcja gotowanie w Niskiej Temperaturze,
2004 – pierwsza na rynku ceramiczna płyta indukcyjna sterowana pilotem,
2007 – nowa zmywarka Quattro ze zróżnicowanymi trybami zmywania/model DQH745JE1/ oraz innowacyjna płyta indukcyjna Continuum z wolną strefą gotowania,
2011 – wprowadzenie na rynek największej „wolnej strefy do gotowania” – płyta indukcyjna Piano/model DTIM1000C/
Nieustanne poszukiwanie doskonałości było przez 325 lat historii i nadal jest dominującym elementem fi lozofi i marki De Dietrich.
Marka De Dietrich jest dumna z faktu, że sygnuje swe produkty oznakowaniem gwarantującym pochodzenie z Francji »Origine France Garantie«.
Dla wymagających konsumentów stanowi punkt odniesienia w poszukiwaniu produktów doskonałych pod względem parametrów, jakości i prestiżu.