Opis szczegółowy
Włoski makaron najwyższej jakości, produkowany z najwyższej jakości pszenicy durum, bogatej w proteiny. Tradycyjny proces suszenia makaronu w niskiej temperaturze pozwala zachować niezmienione wszystkie wartości odżywcze makaronów. Wszystkie formy makaronu są otrzymywane przy użyciu form z brązu, które zwiększają zdolność wchłaniania sosu (charakterystyczna chropowatość na powierzchni).
Mafaldine należy do rodziny długich makaronów w kształcie wstążki z falowanymi krawędziami po obu stronach. Pochodzi z rejonu Neapolu.
Cechą tego typu makaronu jest to, że pofałdowana część zatrzymuje więcej sosu niż jego gładka część.
Jest to dość uniwersalny rodzaj makaronu, dlatego do Mafaldine polecane są następujące sosy: neapolitańskie ragù z ricottą, sosy z dziczyzny, sosy z owocami morza i sosy białe.
Parametry produktuTyp: Z semoliny (durum)
Zawartość netto: 500 g
Składniki: Mąka z pszenicy durum, woda
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Włochy
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 18 op. zb. (DU)
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu: -Index Food & Wine sp. z o.o. -: Jana III Sobieskiego 98Kod pocztowy i miasto: 62-030 Luboń PL
Waga jednostkowa brutto: 0,5 kg
AlergenyGorczyca i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Seler i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
PrzechowywanieSposób przechowywania: przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu
Wartość odżywczaJednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g): 14 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g): 0,3 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g): 1,5 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce: 351 kcal/100g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g): 3,4 g
Wielkość porcji: 100 g