Drugie śniadanie Mus 100% mango jabłko
- 100% owoców
- wysoka zawartość witaminy C
- bez dodatku zagęstników
- bez barwników i aromatów
75% jabłek + 25% mango = 100% musu
Mus owocowy (produkt pasteryzowany).
Składniki:
Jabłka (75%), mango (25%), witamina C
Wartości odżywcze:
W 100 g:
- Wartość energetyczna : 220 kJ,
- Wartość energetyczna : 52 kcal,
- Tłuszcz : 0 g, w tym
- kwasy tłuszczowe nasycone : 0 g,
- Węglowodany : 12 g, w tym
- cukry : 11 g,
- Błonnik : 1,9 g,
- Białko : 0 g,
- Sól : 0 g,
- Witamina C : 24 mg,
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).,
**Dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych).
% RWS*:
- Wartość energetyczna : 3%,
- Tłuszcz : 0%, w tym
- kwasy tłuszczowe nasycone : 0%,
- Węglowodany : 5%, w tym
- cukry : 12%,
- Błonnik : -,
- Białko : 0%,
- Sól : 0%,
- Witamina C : 30%**,
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).,
**Dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych).
Sposób przygotowania i przechowywania:
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Przed otwarciem należy upewnić się czy opakowanie nie jest uszkodzone. Po otarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
Dane producenta/dystrybutora:
Dawtona Sp. z o.o., ul. Bieniewicka 52, 05-870 Błonie