David Rio - Tortoise Green Chai 1814 g kawa rozpuszczalna
zawiera koffeine
Tortoise Green Tea Chai Latte od David Rio to tradycyjny smak Chai wzbogacony przyprawą mieszanki imbiru, kardamonu, cynamonu, goździków i zielonej herbaty.
Co to jest chai latte? chai latte to Innowacyjny napój na bazie naturalnych składników. Idealnie zbalansowana tradycyjna Masala chai z wyrazistymi nutami drobno zmielonych przypraw.
Słowo czaj w wielu językach oznacza herbatę
Chai latte to napój pochodzący z północnych Indii, gdzie przyrządza się go jako masala chai.
Chai latte, zwana także masala chai, pochodzi z Indii. To ciepła, mocna herbata z przyprawami.
Tymczasem chai latte to nie kawa i nie do końca herbata. To spienione mleko z aromatycznymi przyprawami uzupełnione naparem herbaty. Tradycyjny, indyjski napar masala chai przygotowuje się na bazie herbaty liściastej oraz świeżych, korzennych przypraw. Receptura przewiduje wolne gotowanie ich w mleku. Następnie dodaje się liście herbaty, wodę i cukier.
ale my sprzedajemy gotowy chai herbata.
TORTOISE GREEN CHAI- ZAWIERA KOFFEINE
Z zieloną herbatą, miodem, wanilią i kardamonem. Lekki chai na bazie zielonej herbaty, którego kremowa formuła jest podkreślona bezmleczną śmietaną, miodem i cynamonem.
Chai nie zawiera laktozy, nie zawiera glutenu i nie zawiera nienasyconych kwasów tłuszczowych i uwodornionych olejów.
.....................................
Mocna indyjska mieszanka przypraw z czarnej herbaty, która zmienia śmietanę i miód bez mleka w kremowe doznania. Wszystkie David Rio Chai powinny być przechowywane w suchym i chłodnym miejscu wolnym od obcych zapachów. Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 25 ° Celsjusza.
David Rio Chai Latte z San Francisco:
Żadna kawiarnia, bar lub kawiarnia nie obejdzie się bez ekskluzywnego Davida Rio Chai Latte. Najsłynniejszy Chai z San Francisco otrzymał kilka nagród. Firma została założona w 1996 roku. Asortyment obejmuje 11 różnych rodzajów Chai o niepowtarzalnym smaku.
Wszyscy David Rio Chais mają certyfikat koszerności. Nie zawierają uwodornionych olejów roślinnych ani tłuszczów i nie zawierają glutenu ani laktozy. David Rio Chai wyróżnia się wyjątkową jakością, niepowtarzalnym aromatem i doskonałym designem. Popularne odmiany David Rio Chai zostały nazwane na cześć gatunków zagrożonych.
Przygotowanie mleka i wody do kubka Chailatte:
Daj około 28 g. (2 łyżki stołowe) proszku chailatte do kubka do herbaty. Teraz wlej około 100 ml gorącej wody na proszek i pozwól mu działać przez 1 min. Teraz wlej około 20 ml ciepłego pełnego mleka 3,5% (alternatywnie: soja, ryż lub mleko bez laktozy). Kolejność, najpierw woda, a następnie mleko, jest ważna, ponieważ tłuszcz mleka zapobiega powstawaniu aromatów. Możesz także przygotować Chai tylko z wodą, ale to kwestia gustu. Możesz także pozwolić Chai ostygnąć i cieszyć się zimnem z kostkami lodu