Danie na ciepło Indyjska fasolka curry 430 g
Indyjska Fasolka Curry Bonduelle to wyjątkowa kompozycja białej fasoli i przypraw w smakowitym sosie curry – wystarczy podgrzać i gotowe! Danie w sosie idealnie sprawdzi się, gdy nie masz czasu na gotowanie i masz ochotę na coś naprawdę pysznego.
Indyjska Fasolka Curry to produkt 100% roślinny, który możesz wzbogacić dodając do niego mięso, warzywa lub podać z ryżem. Stwórz swój ulubiony pełnowartościowy posiłek w kilka minut!
Spróbuj Indyjskiej Fasolki Curry Bonduelle również jako szybkiego dania podczas wyjazdu.
Jak gotować… nie gotując? Sięgnij po Dania w sosie Bonduelle!
Stawiamy na naturę i czystą etykietę
W Bonduelle wierzymy, że natura smakuje najlepiej! Dzięki polityce czystej etykiety w naszych produktach redukujemy dodatki do żywności – stawiamy na 100% naturalne składniki.
- Pyszne danie – wystarczy podgrzać!
- Pełnowartościowy posiłek roślinny.
- Najlepszy smak i chrupkość.
- Recykling bez końca.
Wartości odżywcze:
W 100 g odsączonego produktu:
- Energia w kJ 464 kJ / (kcal) 111 kcal
- Tłuszcz 3 g
- W tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,4 g
- Węglowodany 14,7 g
- W tym cukier 6,3 g
- Błonnik 4 g
- Białko 4,2 g
- Sól 0,65 g
Waga netto: 430 g.
Składniki:
woda, biała fasola 40%, cukier, koncentrat pomidorowy, olej słonecznikowy, sól, mieszanka przypraw curry 0,6%, skrobia kukurydziana modyfikowana, czosnek suszony. Śladowa ilość pszenicy, glutenu i gorczycy.
Sposób przygotowania i przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze otoczenia.
Informacja alergenna:
Może zawierać: Gorczyca, Pszenica
Dane producenta/dystrybutora:
Bonduelle Polska S.A., ul. Puławska 303, 02-785 Warszawa
Dania w puszkach – wybierz recykling bez końca
W Bonduelle wybieramy zrównoważone opakowania, nadające się do upcyklingu lub recyklingu.
Do produkcji naszych puszek wykorzystujemy wyłącznie metal, który nadaje się do recyklingu bez końca. Wybierając dania w puszkach Bonduelle, wspierasz nasze inicjatywy na rzecz ochrony środowiska.
Zobowiązania Bonduelle
Inspiracja
Placki naan z indyjską fasolką curry
- 1 puszka Indyjskiej fasolki curry Bonduelle 425 ml
- 350 g mąki pszennej
- 100 g jogurtu naturalnego
- 170 ml letniej wody
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 2 łyżeczki suszonych drożdży instant
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki ostrej papryki
- ½ łyżeczki słodkiej papryki
Mąkę wsypujemy do misy, dodajemy drożdże, sól i jogurt. Wlewamy letnią wodę i stopniowo wyrabiamy ciasto. Po 4 minutach, gdy ciasto jest elastyczne, zostawiamy je pod przykryciem na godzinę. Olej łączymy z przyprawami. Ciasto dzielimy na 6 części. Skrapiamy dłonie olejem i formujemy okrągłe spłaszczone placuszki, wrzucamy je na rozgrzaną, suchą patelnię. Smażymy po 2-3 minuty z każdej strony. Na drugiej patelni podgrzewamy indyjską fasolkę curry. Serwujemy z plackami pita.