DANIE LIOFILIZOWANE WARZYWNA JAMBALAYA 1OS
Jambalaya to smak kuchni kreolskiej. Może być przygotowana na wiele sposobów. Trek’N Eat proponuje ją w wersji dla wegan. Warzywna Jambalaya to sposób na urozmaicenie wyprawowej kuchni. Danie zaspokoi głód, a dzięki zbilansowanym składnikom odżywi właściwie twój organizm. To danie zawiera tylko ryż, warzywa i przyprawy.
WŁAŚCIWOŚCI
- pozbawione wody danie liofilizowane
- w pełni zbilansowane pod kątem zawartości składników odżywczych
- krótki czas potrzebny do przyrządzenia dania
- praktyczne opakowanie z którego można zjeść posiłek
- łatwość transportowania, niska waga
- pozbawione ulepszaczy smaku, konserwantów i sztucznych barwników
TECHNOLOGIE
- Wartość energetyczna 599 kcal
- Porcja pojedyncza
- Uczulenia bez jajek, bez orzechów, bez ryb, bez owoców morza
- Alergeny gluten, laktoza, seler, soja
- Waga netto: 180 g po uwodnieniu: 670 g
- Ilość potrzebnej wody 490 ml
Składniki: ryż długoziarnisty, mieszanka warzywna w różnych proporcjach 22% (pomidor, seler, marchew, cebula, groch, por, kukurydza), mieszanka przypraw (zawiera seler), sos curry (zawiera soję, musztardę, gluten, mleko), kurkumę, pieprz kajeński.
Przyrządzanie: Wlać zagotowaną wodę do wysokości 9 cm na skali (490 ml) bez-pośrednio do torebki i dobrze wymieszać. Zamknąć torebkę i odstawić na 2 min.
Alergeny: gluten, mleko, seler, gorczyca, soja
Wartości odżywcze Na 100 g Kalorie 334 kcal Tłuszcz 2,7 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g Węglowodany 65,7 g - w tym cukry 12,5 g Błonnik 4,1 g Białko 9,2 g Sól 6,1 g