DANIE LIOFILIZOWANE POTRAWA MEKSYKAŃSKA 126G
Ciepły, pożywny i pełnowartościowy posiłek na szlaku - przed Wami popisowy produkt prosto z kuchni LYO FOOD. Liofilizaty marki dostarczają optymalnej liczby kalorii, mają dobrze zbilansowane składniki odżywcze, a dzięki zaawansowanej liofilizacji zachowują wysokie walory smakowe. Mają też długi okres przydatności do spożycia i dają się błyskawicznie przygotować. Potrawę meksykańską docenią wspinacze, żeglarze, sportowcy wyczynowi i oczywiście miłośnicy wędrówek przez górskie szlaki. Tym razem w meksykańskim wydaniu z kurczakiem, fasolą czerwoną i ryżem.
Zalety liofilizatów LYO:
- naturalne składniki
- skład wolny od sztucznych dodatków, wzmacniaczy smaku, barwników i konserwantów
- świetne walory smakowe
- aromatyczne zioła pochodzące w większości z plantacji LYO
- oryginalny kształ składników - estetyczne danie
- idealne wartości odżywcze i kaloryczność na przygody w terenie
- lekki posiłek w kompaktowym opakowaniu - nie wadzi w plecaku
- długi termin przydatności do spożycia dzęki zaawansowanej liofilizacji i hermetycznemu zamknięciu, pochłaniacz tlenu w opakowaniu
- bezpieczne dla zdrowia - dwukrotne testy w laboratorium, po liofilizacji i po ugotowaniu
Sposób przygotowania: Otwórz opakowanie korzystając z nacięcia umieszczonego nad zamknięciem strunowym. Wyjmij torebkę z pochłaniaczem tlenu. Zalej zawartość torebki gorącą, przegotowaną wodą, po czym dobrze zamieszaj. Zamknij torebkę i odczekaj ok. 5 minut. Oderwij górną część torebki, używając nacięcia pod struną, zamieszaj ponownie i delektuj się posiłkiem.
Składniki: filet z kurczaka 32% (kostka), ryż 26%, fasola czerwona 8%, cebula, mąka pszenna, papryka czerwona 4%, kukurydza 4%, koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy, sól, przyprawy ( zawiera seler i sezam).