DANIE LIOFILIZOWANE KURCZAK TIKKA MASALA
Przyrządź pożywny obiad w osiem minut i ciesz się orientalnym smakiem. Tikka Masala to kulinarna podróż do Indii, gdzie królują aromatyczne przyprawy i wyszukany smak. Marnowane w jogurcie kawałki kurczaka zjesz z ryżem i pikantnym sosem pomidorowy. Z tym daniem nasycisz swój głód, pobudzisz kubki smakowe i zapewnisz organizmowi energię do kontynuowania outdoorowych przygód.
TECHNOLOGIE
- Porcja pojedyncza
- Uczulenia bez glutenu, bez jajek, bez selera, bez orzechów, bez ryb, bez owoców morza, bez soi
- Alergeny laktoza
- Waga netto: 150 g po uwodnieniu: 470 g
- Ilość potrzebnej wody 320 ml
Składniki: ryż długoziarnisty, mięso kurczaka 15%, olej słonecznikowy w proszku (zawiera mleko, E551), pomidor w proszku, mieszanka przypraw (zawiera seler), koncentrat białka serwatki, skrobia modyfikowana, mąka ziemniaczana, maltodekstryna, cebula, pomidory, ekstrakt drożdżowy, pietruszka, imbir, papryka, sól, chili w proszku, czosnek w proszku, pieprz, aromat naturalny. Mieso liofilizowane: 22 g (odpowiada ok. 78,7 g swiezego miesa).
Alergeny: mleko, seler
Sposób przygotowania: 1) otworzyć opakowanie, 2) zalać 320 ml wody, 3) pozostawić przez 8 min. do napęcznienia
Produkt nie zawiera glutenu.
Wartość energetyczna kJ/kcal 1581/ 377
Białka17,2 g
Tłuszcze 8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany 58,4 g w tym cukry 7,9 g
Błonnik 2,2 g
Sól 2,6 g