Zaczęło się od świątecznych Klusek z makiem i Łazanek z kapustą i grzybami. Później z miłości Babci Zosi do makaronów powstała seria w 100% roślinnych makaronów z dodatkiem sezonowych warzyw, które znaleźć można w przydomowym ogródku. Świderki w czterech wersjach smakowych to pomysł na szybkie w przygotowaniu, dobrze skomponowane, naturalne danie na każdą okazję.
Pyszna kompozycja roślinnego makaronu, pieczarek i przypraw w gęstym sosie gotowa w zaledwie 10 minut. Makarony Babci Zosi to doskonała propozycja na zdrowy, sycący posiłek, gdy nie ma się czasu lub ochoty przygotowywać dania od podstaw. Sprawdzą się także z dodatkiem ulubionych składników: sera, warzyw lub mięsa. Zawartość opakowania wystarczy na dwie pełne porcja.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Zagotuj 500 ml wody z dodatkiem 2 łyżek oleju.Do wrzącej wody wsyp zawartość obu torebek.
- Dokładnie wymieszaj. Gotuj na małym ogniu 10 minut, mieszające od czasu do czasu.
PROPOZYCJA PODANIA
Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Pod koniec gotowania dodaj 50 g sera pleśniowego i dokładnie wymieszaj, aby ser się rozpuścił. Wyłóż na talerz, posyp rukolą i drobno posiekanym koperkiem. Smacznego!
- Nazwa: Makaron w sosie pomidorowym
- Składniki: makaron z PSZENICY durum 79%, mąka słonecznikowa częściowo odtłuszczona, cebula prażona (cebula, olej słonecznikowy), mąka kukurydziana, sól morska, sok z pieczarki 2%, mąka z czerwonej soczewicy, suszone pieczarki 1,5%, czosnek suszony,
- Informacje dodatkowe: Składniki cd. papryka słodka wędzona, suszona natka pietruszki, pieprz czarny, papryka chili. Może zawierać: mleko, seler, gorczycę, orzechy.
- Masa netto: 150 g
- Liczba porcji: dla 2 osób
- Czas przygotowania: 12 minut
- -:
- Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu:
- Energia: 1529 kJ / 362 kcal
- Tłuszcze: 3,6 g
- w tym kwasy nasycone: 0,5 g
- Węglowodany: 66 g
- w tym cukry: 2,7 g
- Białko: 15 g
- Sól: 2,26 g