DANIA BABCI ZOSI Kluski z makiem
Kluski z makiem, migdałami i skórką pomarańczową to świąteczny klasyk. Nie może ich zabraknąć wśród dwunastu dań na wigilijnym stole. Kluski z makiem Babci Zosi to w 100% roślinna wersja tej tradycyjnej potrawy. Gotowe w 15 minut przywołują na myśl smaki z babcinej kuchni.
Składniki
makaron z pszenicy durum min. 50%, mak mielony, min. 10%, rodzynki suszone, orzechy nerkowca, migdały 5%, skórka pomarańczowa.
Zalecenia dla alergików
zawiera: pszenicę, orzechy.
*Może zawierać: mleko, seler, gorczycę.
- Wartość energetyczna kJ, 1352, 1622.4
- Wartość energetyczna kcal, 323, 387.6
- Tłuszcz, 20.3, 24.36
- -w tym kwasy tłuszczowe nasycone, 1.9, 2.28
- Węglowodany, 31, 37.2
- - w tym cukry, 8, 9.6
- Białko, 9.4, 11.28
- Sól, 0.01, 0.012