Kaszotto z dynią i jarmużem Zestaw 2 x 200 g
- Producent: Dania Babci Zosi
- Zawartość: 2 x 200 g
- Masa netto (g): 400
- Wegański: nie
- Wegetariański: nie
Kaszotto z dynią i jarmużem Zestaw 2 x 200 g
Kaszotto z dynią i jarmużem to kolejna propozycja dla fanów jesiennych smaków. Dynia rozpływa się w ustach i nadaje potrawie kremową, jedwabistą konsystencję. Wyjątkowy, delikatny smak świetnie uzupełnia jarmuż określany jako jedno z najzdrowszych warzyw na świecie. W połączeniu z jęczmienną kaszą pęczak stanowią idealną propozycję na pyszny i zdrowy obiad.
Składniki:
Kasza jęczmienna pęczak 73%, dynia suszona 9,5%, pestki dyni 6,5%, cebula prażona (cebula, olej słonecznikowy), warzywa suszone (marchew, pasternak, seler, pietruszka, lubczyk), płatki drożdżowe, jarmuż suszony 1,5%, sól morska, natka pietruszki, czosnek, gałka muszkatołowa, papryka wędzona, pieprz cayenne, pieprz czarny.
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu:
- Wartość energetyczna 1409 kJ / 337 kcal
- Tłuszcze 5,6 g
- w tym kwasy nasycone 0,2 g
- Węglowodany 65 g
- w tym cukry 9,7 g
- Białko 11 g
- Sól 0,94 g
Sposób przygotowania i przechowywania:
1. Na patelni rozgrzej 6 łyżek oleju, dodaj zawartość obu torebek i dokładnie wymieszaj. Całość podsmaż aż kasza równomiernie pokryje się tłuszczem.
2. Wlej 650 ml wrzącej wody i gotuj na małym ogniu pod przykryciem 25 minut aż kasza zmięknie i wchłonie płyn. Mieszaj od czasu do czasu. Ugotowane kaszotto odstaw na 2 minuty.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna:
Gluten, seler. Może zawierać: mleko, gorczycę, orzechy.
Dane producenta/dystrybutora:
SYS Blanka Sysiak, ul. Bobrowiecka 34a, 05-502 Kamionka