Czekolada mleczna z nadzieniem pralinowym bez laktozy i bez glutenu Damhert, 100g
Mleczna czekolada firmy Damhert z rozpływającym się w ustach pralinowym nadzieniem z orzechów laskowych to świetna alternatywa dla miłośników tego typu deserów, którym alergia pokarmowa czy celiakia nie pozwalają na jedzenie tradycyjnych kakaowych słodkości. Brak laktozy i glutenu nie wpływa na walory smakowe czekolad Damhert, pozwalając delektować się głębokim smakiem deseru.
SKŁAD: mleko w proszku bez laktozy*, olej roślinny (olej palmowy), masło kakaowe, pasta z orzechów laskowych (7%), masa kakaowa, czysty tłuszcz mleczny (z mleka), emulgator: lecytyna (z soi), sól jodowana, naturalny aromat (waniliowy). Zawartość kakao minimum 33%.
ALERGENY: ZAWIERA orzechy laskowe, soję, mleko.
Wartość odżywcza w 100g:Wartość energetyczna 2416 kJ/580 kcal
Tłuszcz 39 g
w tym tłuszcze nasycone 21 g
Węglowodany 47 g
w tym cukry 46 g
Błonnik 2,4 g
Białko 9,1 g
Sól 0,24 g