Dallmayr Crema D'Oro Intensa + czekolada Lindt
Mieszanka składająca się ze specjalnie wybranych najszlachetniejszych ziaren arabik. Następnie aby dopełnić jej wyjątkowość poddano ją starannemu, średniemu wypaleniu. Po otwarciu opakowania można zauważyć mistrzostwo niemieckiej palarnii. Wyselekcjonowane ziarna nie są duże, a każde z nich jest równomiernie wypalone.
Mieszanka w całości składa się z ziaren arabiki jednak, dzięki specjalnemu procesowi palenia wydobyto z nich wszystko co najlepsze Wyróżnia się wśród innych pozycji intensywnością w smaku i aromacie oraz delikatną, gęstą cremą. Nie jest to blend który, zawiera nuty goryczy, jednak po smakowaniu można wyczuć charakterystyczne dla Dallmay'era lekkie nuty kwasowości.
Najlepiej przygotować ją w ekspresie automatycznym. Dzięki cremie oraz intensywnym smaku sprawdzi się jako cappuccino lub latte macchiato, oczywiście nie zapominając o caffe crema. Po zmieleniu ziaren można ją zaparzyć min. w ekspresie kolbowym, kafeterce czy też w tradycyjny sposób.
Mleczna czekolada stworzona przez czekoladników marki. Idealne połączenie składników, które sprawia, że czekolada rozpływa się w ustach. Będzie ona idealnym dopełnieniem do filiżanki pysznej kawy.
Należy spożyć przed: 31.01.21