Daktyle Sukkari Rutab to daktyle rosnące w dolinie Qassim w Arabii Saudyjskiej.Ich miąższ topi się w ustach ,szczególnie dzięki ładnemu miodowemu kolorowi. bardzo bogate w błonnik. Zbierane w połowie dojrzałości, stąd ich przydomek „rutab”, co oznacza mokre, daktyle Sukkari mają miękką i bardzo rozpływającą się w ustach konsystencję. Są bardzo bogate w błonnik.
Idealnie nadają się jako przekąska, ale także do ciasta! Nie topnieją podczas gotowania i doskonale komponują się w kruche ciasta.
Pod względem odżywczym jest bogaty w witaminy B1, B2, B3 i B5, a także witaminę A1 i C oraz jest bogaty w magnez, żelazo i potas
Pochodzenie: Arabia Saudyjska
Opakowanie : 600g
Informacje żywieniowe 100g
- Energia 287 kcal
- Tłuszcz 0 g
- Węglowodany 74,3 g
- Cukier 0g
- Białko 3 g.
- Sól 0g